18. okt
TOPP TI: Ine Løvlien gikk en god sprint da hun ble nummer ni i U 23-NM. I midten av mars har hun bestemt seg for å stille i Birkebeinerrennet. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Niendeplass for Løvlien i U23-NM
ÅSEN: Ine Løvlien viste i helga gode takter da hun ble nummer ni på sprinten i U 23-NM. Og det til tross for at Kirkenes-jenta ikke hadde noen toppdag.

Publisert: 01.mar.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Av Svein Halvor Moe

- Jeg følte egentlig jeg fikk tatt ut det jeg var god for den dagen. Med bedre dagsform hadde det nok vært mulig og kapret en bedre plassering, sa Ine etter at hun hadde vært i aksjon i norgescuprennene på Åsen i Nannestad.

Sykdom

Norgesmesterskapet for U23-løpere var i år innlagt i det arrangementet. Det mesterskapet er en indikasjon på at Løvlien er tilbake for fullt etter virussykdommen som spolerte forrige sesong og førte til at hun kom sent i gang med oppkjøringen til denne sesongen.

- Det var synd at jeg ikke klarte å ta meg til semifinale så lenge det var så lite som manglet på at jeg gikk videre. Men jeg tar med meg at det er lenge siden jeg har vært så nærme en semifinaleplass tidsmessig. Det er forhåpentligvis en indikasjon på at jeg har gjort mye riktig i treningsarbeidet, sier hessengjenta som bor på Lillehammer.

Hun er på langt nær er fornøyd med alle rennene hun har gått i vinter. 22-åringen har imidlertid fått tatt ut potensialet i enkeltrenn både i NM og norgescupen.

Dropper Latvia

Hun var før sesongstart forberedt på at prestasjonspila kom til å svinge. Først og fremst fordi hun hadde en litt brokete treningshøst. Løvlien ble på grunn av problemene forrige vinter og noen avbrekk i oppkjøringen nødt til å prioritere litt annerledes enn konkurrentene. Hun bestemte seg for å prioritere trening i stedet for å lade opp til renn før jul. Det med tanke på å ha det nødvendige grunnlaget for å prestere fra og med norgesmesterskapet og ut sesongen.

Ine håper på flere gode opplevelser før vinteren er omme. NM del to som går på Gålå den første helga i april blir et naturlig mål. Birkebeinerrennet har hun også tenkt å gå selv om det er noe helt annet enn sprint. 56-kilometer på ski i til dels krevende fjellterreng blir en fin mulighet for Ine til å bevise at hun også behersker lengre distanser. Den tidligere KOS-løperen har forhåpninger om at det kan bli en fin tur over fjellet selv om hun har respekt for distansen.

- Jeg får dessverre ikke med meg mini-touren i Madonna. Det har sammenheng med at jeg har en eksamen på torsdag. Den er jeg nødt til å prioritere og dermed glipper denne Skandinavisk Cup denne gangen, sier Ine som tar sikte på å få trent bra inn mot Birkebeinerrennet og ikke minst NM del to.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no