18. okt
 
Nord-Norges første klubb-app
Vegard Gamnes har laget en KIF-app til iPhone og iPad og det er fotballeder Roger Bruer kjempestolt av.

Publisert: 02.apr.2013 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Vegard Gamnes studerer data i Trondheim og i den forbindelse lærer han både å lage dataprogrammer og applikasjoner til mobiltelefoner, apps, som det heter på kort.

- Denne laget jeg fordi det ikke fantes og fordi det var artig å pusle med ved siden av studiene, sier han.

KIF-gutt

Vegard Gamnes har alltid vært KIF-gutt, så det var naturlig å lage en app til laget sitt. Den er nå inne til godkjenning, men han tror den vil være å få tak i på App Store rimelig snart.

- Her finner man kampoversikt, tabell, resultater, kart over Kirkenes som viser hvor stadion er samt informasjon om laget, hjemmesidene deres og så videre. På sikt kan vi legge inn hele stallen i appen også. Det er også enkelt å dele med andre på sosiale medier, sier han.

Han har også funnet plass til tabellen til KIF 2.

Resultatservice

- Dette er utrolig bra og lett å navigere i, jeg skjønte alt med en gang, sier Roger Bruer fornøyd etter å ha fått prøvd for første gang.

- Det som er nytt fra klubbenes side er at alle lagene må oppdatere kampene med lagoppstilling, målscorere, minutter, gule kort og andre hendelser. Og vi kan gjøre det fortløpende. Denne informasjonen går rett til Norges fotballforbund sine nettsider, sier han.

- Og appen er knyttet opp mot de sidene slik at man kan se det på mobilen samtidig, sier Vegard Gamnes.

- Det er jo fantastisk. Et kjempebra verktøy for alle fotballinteresserte, sier Roger Bruer.

Nord-Norge

- Jeg har ikke sett at noen andre klubber har noe sånt, så dette gleder jeg meg til å vise på Nord-Norge United, facebooksiden til alle som er interessert i fotball i Nord-Norge. Du skal ikke se bort fra at det kan være penger å tjene på dette, sier Bruer til Gamnes.

- Jeg vet at det finnes noen som har laget noe liknende i Trøndelag, men i Nord-Norge finnes det ingen slike, sier Gamnes.

Han legger til at det finnes en versjon for iPad også, men foreløpig ikke for android.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no