18. okt
TOPPTRENER: Nuria Cusidó-Kristensen fra Hesseng og Genis Garcia Junyent, tidligere Barcelona-spiller og trener på egen fotballskole.
 
Nuria på fotballskole med topptrenere
Nuria Cusidó-Kristensen, som spiller for HIL Lillejenter, får oppleve fotball som aldri før på fotballskole i Spania.

Publisert: 10.jul.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Skolen heter Campus Germans Garcia Junyent og ligger tre mil nord for Barcelona, nærmere bestemt hos Club de Futbol Unio Can Rull Romulo Tronchoni i byen Sabadell. Sammen med pappa Xavier Cusidó Oliete, en innbitt Barcelona-fan, får Nuria være med på fotballskole sammen med 136 andre unge fotballspillere. Av dem var det bare fire jenter med.

Trener-brødre

Xavier Cusidó Oliete forteller at det er andre året skolen arrangeres, og at det allerede har blitt en stor suksess. En av årsakene er nok de tre brødrene som er hovedtrenerne. Genis, Oscar og Roger Garcia Junyent er alle sammen tidligere Barcelona-spillere, men ingen av dem hadde så stor suksess som spillere. De har også spilt for flere andre spanske klubber som Valencia, Espanyol og Villareal, det spanske og katalanske landslaget og nederlandske Ajax. De har også jobbet som trenere, blant annet for ungdoms A-laget til Barcelona, Red Bull i Østerrike og Watford i England.

- Tilsammen har de en enorm erfaring både som spillere og trenere. De legger stor vekt på at ungene kan lære masse når de har det artig sammen, sier Cusidó Oliete.

Engasjement

De flest av ungene på fotballskolen spiller i aldersbestemte lag i Katalonia, og engasjementet er enormt.

- Nuria forteller at ungene tar det så alvorlig at de får tårer i øynene når de taper en kamp, sier pappa Xavier.

Men det spilles ikke mange kamper. En time med fem minutter lange kamper på onsdager er det hele. Resten av tiden terpes det på teknikk. Skolen pågår i fem uker, men de fleste ungene deltar en eller to uker.

- Hun forteller også at den kjærligheten til spillet og engasjementet hun har møtt hos de andre ungene overgår alt hun har opplevd tidligere. De snakker fotball, spiser fotball og sover fotball, det er fotball hele døgnet. Jeg tror nok alle sammen ligger minst et par år foran de fleste norske unger på samme alder, sier han.

- Anbefales

Det har vært en utfordring å spille fotball hver dag i godt over 30 graders varme med skinnende sol. Det er drikkepauser hvert 20. minutt og hver time slås sprinkleranlegget på så ungene får avkjølt seg. Likevel er det tøft å holde ut i varmen.

- Jeg vil virkelig anbefal Campus Germans Garcia Junyent hvis du har lyst å bli dramatisk mye bedre i fotball. Jeg er sikker på at fremtidige Iniesta-er og Pique-er kan komme fra denne skolen, sier Xavier Cusidó Oliete.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no