16. okt
DYRT: Å investere i en ny løypemaskin er dyrt. - Vi må se på andre mulige løsninger enn å kjøpe en ny maskin, sier daglig leder i Barentshallene, Audun Andersen.
 
Ny løypemaskin koster 1,5 million kroner
I morgen skal formannskapet si ja eller nei.

Publisert: 04.nov.2013 15:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

– Maskiner og utstyr er mest utfordrende av alt vi har behov for, sier daglig leder ved Barentshallene, Audun Andersen. Barentshallene har tatt over vedlikeholdsansvaret for Park og anlegg i Sør-Varanger kommune. Tidligere i år ble det kjent at løypemaskinen ikke lenger er brukbar. Det er kritisk ved inngangen til vinter- og skisesongen.

To maskiner

– Det kreves vel 700 000 kroner i reparasjoner for i det hele tatt å få den kjørbar. Rammen er sprukket flere steder, hydraulikken krever omfattende utskiftning og nye belter må skaffes. Vi vil anbefale våre eiere på det sterkeste å vurdere bruken her og hvordan dette kan gjøres i fremtiden. En ny maskin er estimert til rundt 1,5 million kroner og det er viktig å merke seg at det kreves to forskjellige typer løypemaskiner til en lysløype og til for eksempel en alpinbakke, skriver Andersen i saksframlegget til politikerne.

Møtt brukerne

Andersen skriver at han også har vært i møte med alpingruppa i Sandnes IL og også Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) i forhold til deres behov.
– Å kjøpe en helt ny løypemaskin er veldig kostbart. Derfor har jeg luftet andre løsninger med brukerne. En ting er alpingruppa som har behov for en løypemaskin som de kan bruke. Der har jeg bedt dem om å ta kontakt med rådmann eller kommunestyret for å søke midler. Jeg vet også at Nordgaard på Strand har en alpin maskin som ikke brukes. Her har jeg luftet at han kan overta vår maskin vederlagsfritt og bytte ferdig reparert mot Nordgaard sin. Jeg er litt usikker på hvordan det er med spillemidler til en løypemaskin, men jeg vet at det kan fordeles penger til krets og skiforbund. Det kan ikke vi gjøre, men skiklubbene kan. Så det finnes alternative løsninger hvis politikerne ikke vil kjøpe en ny, sier Andersen.
Saken skal opp i formannskapet onsdag og i kommunestyret 20. november.

Flere behov

Løypemaskinen er bare en av utfordringene Barentshallene overtok. Det første de måtte gjøre etter overtakelsen var å skaffe en ny bil som var egnet til blant annet blomstervanning.
– Dette er store kostnader som skaper merutgifter til et allerede stramt budsjett. Vi stiller også spørsmålstegn til hvordan vi skal komme oss ut i skog og mark uten det rette utstyret. Vi mangler en fire- eller sekshjuling, vi har få eller ingen sager og har også behov for fjellboremaskiner for permanente stikkinger. Vi har anskaffet kostbare GPSer for ivaretakelse av sikkerhet hos personellet og mangler enda en satelitt-telefon.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no