18. okt
INSTRUKTØR: Andy Ross er trener for Chelseas 14-åringer. I helgen instruerte han jenter og gutter under Pasvik International.
 
Ny stor fotballfest for 270 i Pasvik
Tenk deg et fotballarrangement der man kan gjøre det man liker aller best og bli trent av instruktører av meget god klasse? Det er Pasvik International.

Publisert: 13.jun.2017 11:24
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

I snart 30 år har Pasvik International vært et fotballarrangement som har samlet det som kan krype av små og mellomstore fotballspillere i Varanger-området og deler av Nordvest-Russland.
Denne gangen var igjen arrangementet så spekket som arrangørklubben IL Pasvik Hauk og Pasvik folkehøgskole kan ta i mot, 270 spillere og 29 lag.

Instruktører

Pasvik International er en fin blanding mellom fotballtrening, fotballkamper og masse sosialt og minimalt med søvn. Og for trenerne til fotballspillerne et seminar lørdag kveld.
Denne gang var det trener i Chelseas akademi, Andy Ross, som var en av foredragsholderne og blant de som ble mest populær blant spillerne.

- Jeg er trener for Chelseas U14-lag sammen med Tore Andre Flo. Han spurte meg om jeg var villig til å dra til et sted som jeg aldri har vært og som er helt fantastisk, sier Ross.

Og fanatastisk ble det.

- Middag fra bål ved elvebredden og sol ved midnatt, det opplever man aldri i London, sier den sympatiske engelskmannen. På seminaret kunne han blant annet fortelle at Chelsea bruker enorme ressurser på å «støvsuge» London for de beste seksåringene i byen for å få dem til klubben.

- Det er stor konkurranse og det er viktig å knytte til seg de beste så tidlig som mulig, sier han.

- Har du sett mange talenter her?

- Javisst. Det er mange gode spillere her som har vist en god figur i kamp og på trening, sa Ross.

Posisjonering

Hesseng ILs smågutter var blant de som ble trent av Ross og de andre instruktørene lørdag og søndag.

- Vi har lært masse om posisjonering og plassering på banen, sier Hesseng-spillerne som vant tre av fem kamper under turneringen, gjorde en god figur og ble nummer tre.
Tana vant småguttefinalen mot Sever fra Murmansk i en tett og spennende finale. Spennende ble det også lenge mellom Bjørnevatn og Norild i småjentefinalen. Her trakk vadsøværingene det lengste strået til slutt.

Men aller viktigst var fotballskolen, å knytte nye vennskap, spille masse fotball og kanskje lære ett og annet nytt triks av instruktørene. Det var det gode muligheter for denne gang.

Finalekamper

Det ble mange spennende finalekamper på gressmatta i helga.
Søndagen var satt av til finalekamper i årets Pasvik International.
I småjenteklassen møttes Kirkenes, Tana, Hesseng, Vardø, Bjørnevatn og Norild.
De to sistnevnte vant gruppespillet og avgjorde medaljene med en gruppespillfinale.

Finalekampen mellom Norild og Bjørnevatn ble både fartsfylt og tett. Det sto lenge 0-0, før Norild avgjorde kampen med to mål. Vadsøværingene vant gruppespillkampen mellom lagene, mens finalen altså endte 2-0. Bjørnevatn tok med det sølvmedaljene, mens vadsøværingene kunne juble for gull.

Kirkenes IF ble nummer tre etter gruppespillet og tok bronsemedaljene.
smågutter. I smågutteklassen møttes Kirkenes 1, Tana, Sever og Bjørnevatn 2 i den ene klassen og Polarstjernen, Hesseng, kirkenes 2, Bjørnevatn 1 og Skole 10 fra Murmansk i den andre.
I finalen fikk et velspillende og godt Tana-lag et sent mål mot Sever fra Murmansk og vant 1-0. Tanaværingene har et godt og jevnt lag med god fart i beina og flere spillere som vet hvor målet står.

Det avgjorde finalekampen som avsluttet årets Pasvik International, som var det 29. i rekken.
I bronsefinalen vant Hesseng IL 2-0 over Skole 10 fra Murmansk. Et sterkt resultat for hessengguttene, som spilte stadig bedre fotball under årets Pasvik International.
lillejenter og lillegutter
I tillegg spilte Hesseng 1, Hesseng 2, Bjørnevatn, Polarstjernen, Kirkenes og Pasvik Hauk i lillejenteklassen.

Polarstjernen, Tana, Hesseng 1, Hesseng 2, Kirkenes, Skole 10 fra Murmansk, Bjørnevatn 1 og Bjørnevatn 2 møttes i lillegutteklassen.

81 kamper

Totalt ble det spilt 81 kamper på grusen og gresset på Svanvik idrettspark på Pasvik folkehøgskole i de fem klassene. I tillegg var det altså fire timer med fotballskole både lørdag og søndag.

Arrangørklubben IL Pasvik Hauk fikk skryt fra deltakerne for et nytt vel gjennomført arrangement.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no