18. okt
KARUSELLSTART: Små og store syklister klare for første sykkelkarusell kommende tirsdag; Jo Lundbø, Henrik Lundbø, Ariane Lundlie, Ida Sofie Greiner Green, Bror F. Christensen, Frida Lundbø, Liam Sørhus Hansen, Maja Sirma Kristiansen, Ingrid Greiner Green, Arve Greiner Green og Ketil Christensen. (Foto: Tor Sandø).?
 
Opp på sykkelen, det er vår
- Få ungene ut på sykkel, det er vår. Det sier Arve Greiner Green i Kirkenes cykleklubb.

Publisert: 10.mai.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Tirsdag 12. mai begynner sykkelklubben sin populære sykkelkarusell igjen. De kommende fire tirsdags ettermiddagene vil det bli svært mange syklister å se langs gangstien mellom Pumpehuset og Skytterhusfjellet.

- Dette er ei herlig tid. Nå begynner moroa for alle som er glade i å sykle. Det er på tide å få luft i dekkene, olje på kjedene og stramme opp, sier Greiner Green.

To sykkelløyper

Like tradisjonelt som at det er på tide å finne fram skiene når snøen laver ned på senhøsten, er det å gå i garasjen og finne fram syklene når snøen har forlatt bakken og våren kommer.

- Det kan være litt kaldt ennå, men det er bare å kle seg, sier Greiner Green.

Starten på sykkelkarusellene går ved hytta til Sør-Varanger jeger- og fiskerforening og Pumpehuset. To av tre løyper er nå åpne.

- Både den lille løypa og den mellomste løypa til Skytterhusfjellet er åpne. I langløypa som går gjennom lysløypa ligger det ennå snø og er ikke åpen.

Tidligere har deltakelsen i karusellene ligget mellom 30 og 40. Nå håper arrangørene på å nå 50-grensen.

Premier til alle

Det er stadig nye deltakere som kommer til i Kirkenes cykleklubbs sykkelkaruseller. Både små og store syklister har kommet til.

- For en 20-krone får alle deltakerne startnummer på sykkelen sin. Det er premie til alle deltakerne. I tillegg har vi en klassekonkurranse, der klassen med flest deltakere i de fire karusellene som arrangeres får pizza og pokal. Og så er det bakst og juice å få for dem som sykler, sier Greiner Green.

Han understreker at det er hjelmpåbud i sykkelkarusellen.

- Alle sykler er lov, både de tradisjonelle tohjulingene, sparkesykkel og de mer moderne el-syklene, sier Greiner Green.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no