18. okt
BIL: Bjørnevatn IL er klar til sesongstart onsdag. Bak fra venstre fysisk trener Trygg Ole Nilsen, assistenttrener Arnfinn Mentyjærvi, Jonas Lorentzen, Simen Fodstad, Anton Romanov, Kristoffer Amble Mathisen, Donatas Montvidas, Markus Pinstrup Hansen, Ruben Sletten, Tumba Kalabathama, Hallvar Karikoski, Saronas Jurevicius og assistenttrener Steinar Lantho. Foran fra venstre Kenneth Kurthi, Robin Pettersen, Martin Mentyjærvi, Daniel Paulsen, Einar Guttormsen, Kenneth Lydersen, Kristian Lantho, William Falle og Gytis Zilinskas. Dan Michael Randa, Kim Gøran Nilsen, Lars Mentyjærvi og Tord Nilsen var ikke til stede da bildet ble tatt. (Alle foto: Tor Sandø).
 
Optimisme i BIL
Oppmøtet på treningene har aldri vært bedre, testene er bedre enn i fjor og treningskampene har slett ikke vært ille. Er det rart optimismen råder i Bjørnevatn IL før årets sesong?

Publisert: 08.apr.2015 13:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Onsdag kommer storebror Kirkenes IF på besøk, der det skal spilles om retten til å spille i første ordinære runde i årets Norgesmesterskap.

- Vi har spilt en treningskamp mot dem denne vinteren. Den endte 2-2, men dette var ikke KIF. Nå stiller de med helt andre og bedre spillere. De er bedre enn oss spiller for spiller, men vi skal gå ut og gjøre vårt beste. Vi ble for feige mot dem i vårkampen i fjor. Det var atskillig mer glød, innsats og tæl i høstkampen. Det satser vi også på i cupkampen onsdag, sier assistenttrener Arnfinn Mentyjærvi.

Fokus

Assistenttreneren velger å se opp og fram. Det er ikke cupen som skal gjøre årets sesong for BIL. Fjoråret, der laget fra Bjørneparken såvidt berget plassen, er glemt. Nå er det en helt annen optimisme som råder i laget.

- Det gjelder å holde fokus og se positivt på situasjonen, sier Mentyjærvi.

I fjorårets sesong spilte Bjørnevatn IL jevnt med alle lagene som kom til Bjørneparken, bortsett fra Tromsøs andrelag.

- Der ble vi rundspilt. Det var bortekampene som ødela sesongen for oss. I første bortekamp tapte vi 6-0 mot Skarp, som sammen med oss slet med å berge plassen. Vi spilte elendig og naivt borte. Denne gang skal vi spille fornuftigere og være mer kynisk på bortebane. Det skal forhåpentligvis gi flere poeng, sier Mentyjærvi.

Laget har som KIF fått inn en ny litauisk keeper. Saronas Jureicius er en to meter koloss, som har imponert på trening.

- Han er en flott type, har glidd fint inn i spillergruppa og har vært knallgod. Og så er han en perfekt læremester for guttekeeper Kristoffer Amble Mathisen. I tillegg har vi Gytius Zilinskas, som har trent godt, vinner alle testene og som vi forventer mye av denne sesongen. Han er også en god rollemodell for våre mange unggutter.

Treningene

Gjennom hele vinteren har oppmøtet på treningene vært utrolig gode for BIL.

- Det tror jeg spillerne har igjen når vi nå starter kampen om poengene. Vi brukte 36 spillere i fjor, så vi trenger hver en mann, sier Mentyjærvi.

BIL har satset mye på treningskampene. Laget har vært to ganger i Alta. Den tredje turen til vest ble ødelagt av influensa. De fleste ekspertene har dømt Bjørnevatn IL nord og ned denne sesongen, som Dagbladet som tipper laget sist. Det vil assistenttrenerne Mentyjærvi og Lantho og lagets trener, Dag Helmer Mathisen, jobbe hardt for å motbevise.

- Vi skal gjøre alt for å komme oss inn i cupen og for å berge plassen, sier Mentyjærvi.

Serien begynner hjemmefra, i Tromsø, mot Ishavsbyen søndag 19. april.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no