18. okt
FINE FORHOLD: Kai Arne Berg fra Pasvik har lagt ut på Pasvik Trail og passerer start i fint tempo.
 
Pasvik Trail åpnet
Totalt 63 spann la av gårde fra Førstevannet etter klokken 13 torsdag ettermiddag.

Publisert: 04.apr.2013 14:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Værgudene var så absolutt på hundeløpets side torsdag. Etter å ha våknet til tett snødrev torsdag morgen, skinte sola da løpet var i gang.
- Helt fantastiske forhold. Starten har gått helt smertefritt, sier løpsleder Jan Vidar Dahle.
Førstevannet var fylt av hundespann, publikummere og handlere. Men, i motsetning til tidligere Pasvik Trail, så var det ingen høy musikk eller fancy speakere.
- Det er bevisst. Hundene skal være i sentrum. Hundene blir stresset av høy musikk og skrål fra speaker. Dermed kuttet vi det ut, til det beste for de som Pasvik Trail er for, nemlig hundene og hundekjørerne.
Og publikum var med, både barnehager og elever fra Kirkenes skole var til stede, og dannet en fin ramme rundt starten på det hundekjørerne kaller vinterens vakreste eventyr; Pasvik Trail. Nå går ferden langs den norsk-russiske grensen til Vaggetem, videre langs den norsk-finske grensen til Neiden, før de første løperne kommer inn til Kirkenes ved middagstid fredag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no