19. okt
HOCKEY: Ishavskraft gir Kirkenes Puckers 10 000 kroner til utlånsutstyr og diverse utstyr til Lillebanen. (Arkivfoto).
 
Penger til Puckers og Trekkhundklubben
Kirkenes Puckers har mottatt 10 000 kroner til utstyr til Lillebanen av Ishavskraft. Varanger trekkhundklubb får samme sum for å arrangere Pasvik Trail barneløp.

Publisert: 28.mar.2017 09:26
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Utdelingen skjer i samarbeid med Finnmark idrettskrets og skal komme barne- og ungdomsidrett til gode. I tillegg til Puckers og Varanger trekkhundklubb, har Hasvik IL og Havøysund IL fått samme sum, Karasjok håndballklubb 20 000, Kautokeino IL 25 000 og Varanger ballklubb 15 000 kroner.

Aktivitet og oppslutning

Formålet med fondet er å medvirke til økt aktivitet og oppslutning om barne- og ungdomsidretten i Finnmark.

Tiltakene som kan få tildelt midler bør innfri flere av følgende krav:

- Gi aktivitetstilbud til barn og unge

- Presentere noe nytt, annerledes og kreativt

- Bidra til involvering og medvirkning fra de unge selv

- Fange opp barn og ungdom som ikke deltar i tradisjonelle idretter

- Sette barn og ungdom sine behov i sentrum

Linda Follesø fra Finnmark idrettskrets forteller i en pressemelding at det kom inn 57 kvalifiserte søknader.

- Vi hadde en stor utfordring med å plukke ut de beste tiltakene blant veldig mange gode søknader. Så utfordrende var det at Ishavskraft valgte å øke tildelingen fra 80 000 til 100 000 kroner, sier Follesø.

Kirkenes Puckers

Begrunnelsen for å gi Kirkenes Puckers pengene;

«Finnmarks eneste ishockeyklubb holder til i Kirkenes. Kirkenes Puckers har både juniorlag og seniorlag som begge spiller i ligaer i Barentsregionen. I påvente av å få realisert en ishall, er det aktivitet på Lillebanen som gjelder. Denne naturisbanen brøytes, vannes og holdes i drift så lenge det er stabil frost, og er åpen for alle innbyggerne i kommunen. Lillebanen fungerer som en rekrutteringsarena og mange har sitt første møte med skøyter og ishockey her. For å enda bedre kunne møte de barn og unge som er nysgjerrige på å prøve ishockey, ønsker klubben å legge til rette for aktiviteter på Lillebanen. De ønsker å tilby utlånsutstyr, de vil gjerne kjøpe inn utstyr for sommertrening og de vil få på plass en beholder for varm saft. Ishavskraftfondet trår støttende til med 10 000 kroner.»

Varanger trekkhundklubb

Her er begrunnelsen for Varanger Trekkhundklubb;

«Hvert år arrangerer Varanger Trekkhundklubb løpet Pasvik Trail. I forbindelse med dette løpet arrangeres det også et barneløp for unge hundekjørerer i alderen 6-11 år. Hensikten med barneløpet er å gi barn mulighet til å være ute i fantastisk natur sammen med hunder, og samtidig rekruttere nye spirer til denne noe utradisjonelle sporten. Klubbens medlemmer stiller sine hunder og sleder til disposisjon. Etter løpet legges det opp til bålkos og premieutdeling. Med støtte fra Ishavskraftfondet vil barneløpet kunne arrangeres uten store deltakeravgifter, noe som gir enda flere mulighet til å delta. Derfor bidrar fondet med 10 000 kroner til gjennomføringen av Pasvik Trail Barneløp 2017».

Pasvik Trail går av stabelen til helgen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no