19. okt
HAR KONTROLL: Peter Andersen føler han har god kontroll selv om han ligger litt etter skjema. Til helga går han vinterens to første norgescuprenn. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Peter fikk en grei start
AV: SVEIN HALVOR MOEPeter var en av fire fra Kirkenes som var i aksjon da den nasjonale skisesongen ble innledet på Beitostølen. 23-åringen har ikk...

Publisert: 26.nov.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

AV: SVEIN HALVOR MOE

Peter var en av fire fra Kirkenes som var i aksjon da den nasjonale skisesongen ble innledet på Beitostølen. 23-åringen har ikke hatt en helt optimal oppkjøring ettersom det har blitt noen sykdomsavbrekk etter det han betegner som en god treningssommer.

Høydeopphold

Det ble blant annet et tre uker langt høydeopphold i Frankrike i juli som var verdifullt. Der fikk han bokført mange treningstimer. Den litt rufsete treningshøsten førte til at Andersen måtte utsette avreisen til Ramsau-samlingen i oktober. Den ble også litt kortere enn planlagt.

- Jeg bruker egentlig ikke energi på det ettersom sykdom og treningsavbrekk er en del av totalbildet når man trener så mye som det vi gjør. Det viktigste for meg nå blir å få kvalitet i treningsarbeidet fremover. De mest betydningsfulle rennene jeg skal gå kommer etter jul, sier Peter som har lagt lista høyt denne sesongen. Friskusen som representerer Lillehammer skiklubb har sagt at han ønsker å bli den neste finnmarkingen som debuterer i verdenscupen. Et av hans store mål i vinter er å kvalifisere seg for World Cup-sprinten i Drammen.

Fikk gode svar

Peter Andersen vet at han i sine beste stunder er god nok til å utfordre de som har ambisjoner om å gå i norsk landslagsdrakt der. Det handler for de som har World Cup-håp om å prestere i Skandinavisk Cup. Spesielt etter jul blir det viktig å gå fort. Eksplosive Andersen har lyst til å gjøre en god sprint på Gålå til helga og ikke minst på Lillehammer den andre helga i desember. Det er nemlig der at den skandinaviske cupen innledes denne vinteren. Peter føler at han fikk de svarene han var på jakt etter i de to rennene han gikk på Beitostølen.

- Jeg skulle gjerne ha gått fortere både i distanserennet og på sprinten. Men det var en grei start med tanke på at jeg ligger litt bak skjema treningsmessig og trente mye inn mot rennet. Det positive er at jeg har mye å gå på. Prestasjonen i distanserennet bekrefter at kapasiteten er god. Jeg vet at jeg har ett eller kanskje til og med to gir til inne når jeg kommer i form. Med mer overskudd og spesifikk hurtighetstrening så faller nok dette på plass. Mengdetreningen har fortsatt førsteprioritet for meg, sier Peter til Sør-Varanger Avis.

Hvile

Han signaliserer at det blir mer hvile inn mot norgescupåpningen på Gålå og ikke minst Skandinavisk Cup på Birkebeineren langrennarena. Birkebeineren har på sett og vis blitt Peters nye hjemmebane etter at han flyttet sørover.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no