6. des
SATSER: Peter Andersen er inne i en tøff treningsperiode om dagen. Det blir økter både på rulleski, beina og snø på den mektige Dachstein-breen. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Peter trener i høyden
Peter Andersen satte før helga kursen for Ramsau. Frem til i starten av november skal 23-åringen være på treningsleir i den østeriske skimetropolen.

Publisert: 25.okt.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Av Svein Halvor Moe

- Jeg skulle egentlig ha reist til Mellom-Europa i starten av forrige uke. Men på grunn av en sykdomsperiode så ble avreisen utsatt. Det har dessverre blitt et par lange sykdomsperioder etter at jeg i sommer var på et langt treningsopphold i Frankrike. Den første kom rett etter Blink-festivalen i Sandnes. Jeg brukte lengre tid på å hente meg inn etter den sykdomsperioden enn jeg kunne ønske. Det ble mye alternativ trening, sier Peter som fikk et nytt avbrekk etter at han hadde vært i skitunnelen i Torsby. Han ligger derfor litt etter skjemaet en måneds tid før det braker løs.

Påvirke sesongen

Andersen synes det er vanskelig å vurdere på hvilken måte sykdomsperiodene kommer til å påvirke sesongen. Han innrømmer at det ikke er optimalt å bli syk på sensommeren og høstparten i det som etter manges mening er den aller viktigste treningsperioden. Samtidig vet Peter at det skal godt gjøres å unngå avbrekk i en lang oppkjøring. Det at han har ført færre timer inn i treningsdagboka enn ønskelig, gjør at Lillehammer skiklubb-utøveren ikke har forhåpninger om å prestere under sesongåpningen på Beitostølen.

Skandinavisk Cup

- På Beito vil det først og fremst handle om å få gode gjennomkjøringer. Det blir viktigere for meg å gå fort tre uker senere enn åpningshelga. I desember er det nemlig Skandinavisk Cup på Lillehammer som jeg har forventninger til. Spesielt på sprinten som fort kan bli min beste disiplin den helga, sier Peter til Sør-Varanger Avis. Han har forhåpninger om at det skal være mulig å få gå verdenscup på nasjonal kvote før vinteren er omme. For han er det en uttalt målsetning å bli den neste finnmarkingen som får prøve seg i den settingen.

Andersen vet at han må prestere i flere renn før det eventuelt blir et aktuelt senario. Likeså at han må få gjort en god treningsjobb inn mot jul. Øktene i lavlandet og høyden i Østerrike kommer til å bli viktige. Han forteller til lokalavisa at det har vært en lang barmarksesong. Den ble for fjerdeårsseniorens vedkommende innledet allerede i april. Peter var mer ivrig enn vanlig på å komme i gang ettersom han hadde måtte avslutte forrige sesong tidligere enn han hadde sett for seg. Det på grunn av sykdom.

Det var veldig motiverende for mørkluggen å få beskjed om at han var tatt ut på Coop Talent som er forbeholdt gode unge løpere som ikke har fått plass på noen av forbundslagene. Andersen føler at det er større mulighet for å lykkes så lenge han har et profesjonelt opplegg å trekke veksler på. Det har han på sitt team som har sitt utspring på Lillehammer hvor den eksplosive langrennsløperen har base. Det innebærer at han får tett og god oppfølging.

Går på Dachstein-breen

- Jeg regner med at det vil bli minst en daglig økt på breen i Ramsau såfremt det er vær og forhold til det. De hardeste øktene kommer vi nok til å gjennomføre på beina og rulleski. Jeg kommer til å ha fokus på hurtighetstrening og harde økter fremover. Det med tanke på å få dyrket det som har vært mine beste sider som langrennsløper. I Skandinavisk Cup som blir den første virkelige store rennhelga for meg, har jeg forhåpninger om å markere meg på sprinten, sier Peter som i lang tid har sett frem til treningssamlingen i Ramsau.

Det å få komme til det idylliske vintersportsstedet på senhøsten gir et «bust» for han og andre som er så heldige å få komme dit. Det er på denne årstiden ofte vått og kaldt hjemme i Norge. Derfor er det greit å komme seg utenlands i et par uker. Peter innrømmer at det er lite som kan måle seg med det å gå runde etter runde på den store og mektige Dachstein-breen når sola skinner og det er Blå Swix-føre. På slike dager er det ekstra lett å sette pris på det privilegiumet det er å være langrennsløper og toppidrettsutøver.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no