22. okt
OPPTUR: Peter Andersen fikk en etterlengtet opptur da han ble nummer 18 i Skandinavisk Cup i langrenn. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Peter vil være mer offensiv
LILLEHAMMER: - Jeg har bestemt meg for at jeg skal være tøffere neste gang jeg får muligheten i en kvartfinale i Skandinavisk Cup, sier Peter Andersen. Av Svein Halvor Moe

Publisert: 14.des.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Kirkenes-gutten som slo skikkelig tilbake etter en trøblete høst da den skandinaviske cupen ble innledet i helga. På sprinten ble det en knallsterk 18. plass. Det til tross for at det var over 200 deltakere i den fyldige seniorklassen.

Mål

Peter har i oppkjøringen hatt som mål å hevde seg i norgescup og Skandinavisk Cup. Han har konkludert med at det er størst mulighet for å hevde seg på sprint ettersom det kreves mer kapasitet på lengre distanser.

- Jeg har vært litt på etterskudd og har prioritert mengdetrening helt frem til nå. Det i forhold til å ta igjen en del av det jeg har mistet av trening på grunn et par lengre sykdomsavbrekk. Derfor var det oppmuntrende at det gikk så bra som det gjorde i helga. Jeg hadde for så vidt ikke forventet det, sa Peter som har et sterkt ønske om å få debutere i verdenscupen i vinter. Han vet det kan dukke opp en mulighet på den klassiske sprinten i Drammen i mars.

Vil gå fortere

Det betinger at han leverer flere slike løp og søknader som han gjorde i de harde og kuperte Lillehammer-løypene. Landslagsledelsene vil primært bruke de klassiske sprintene som grunnlag når de skal avgjøre hvem som skal få muligheten til å konkurrere i norsk landslagsdrakt i folkehavet i Buskerud. Peter fortalte til Sør-Varanger Avis at han tror det skal være mulig å gå fortere senere i vinter enn han gjorde da han kapret en topp 20-plassering i helga.

- Jeg føler at det skal være mulig å gå en god del fortere når jeg får gått flere renn og kjørt hardøkter. Formen kommer gjerne når jeg slipper opp på treningen og får mer overskudd. Men ettersom jeg har hatt noen utfordringer på sykdomsfronten har jeg vært nødt til å forskyve på sesongforberedelsene for å ha grunnlag til å prestere utover vinteren. Tiden vil vise om jeg lykkes med det, sier Andersen som satser hardere enn noen gang på langrennssporten.

Hard konkurranse

- Jeg er mer fornøyd med at jeg ble nummer fire i et sterkt kvartfinaleheat enn at jeg er skuffet over at jeg ikke gikk videre. Jeg ser nå i ettertid at jeg med fordel kunne ha vært tøffere underveis. Det kan godt hende jeg hadde for stor respekt for Ola Vigen Hattestad som gikk verdenscupsprint på søndag og andre sterke løpere. Det er ingen grunn til at jeg skal ha det, sier Petter som har tenkt seg en liten tur heim i jula for å nyte god mat. Det blir også tid til å hilse på slekt og venner før han vender blikket mot Østlandet igjen og etter hvert Lahti.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no