22. okt
STOLTE: Kaptein Anne Guri Nordli står med det synlige beviset på at hun og hennes lagvenninner viser imponerende oppførsel og respekt for andre.
 
Prestisjefull fairplay-pris til Bjørnevatn IL
Ingen lag har tidligere fått så mange nominasjoner som BILs småjentelag fa Finnmark Fotballkrets delte ut sin årlige fairplay-pris. Søndag mottok de prisen.

Publisert: 14.aug.2017 13:55
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Fokuset på fairplay har vært gjennomgående hos jentelaget fra Bjørnevatn IL det siste året.

Ifølge lagleder og oppmann Helge Helge Emil Bækø har laget spesielt fokusert på verdien av vennskap på tvers av alder og som skal vare livet ut. Arbeidet de har lagt ned har blitt lagt merke til av mange, og søndag fikk de tildelt den prestisjetunge fairplay-prisen til Finnmark Fotballkrets.

Kontinuerlig fokus

Alt fra motstanderlag, publikum og spisesteder lot seg imponere av BIL-jentene og la inn nominasjoner på det som blir betegnet som god sportslig og utenomsportslig opptreden.

– Kretslederen fortalte oss at det hadde kommet inn mange nominasjoner på oss. Totalt var det åtte forslag på oss av totalt 16 lag som hadde blitt foreslått. De hadde aldri fått så mange nominasjoner på et lag. De aller fleste hadde lagt merke til jentenes flotte oppførsel, og til og med et spisested hadde lagt merke til at jentene takket for maten, sier Bækø.

Stolte

Oppmannen og laglederen legger heller ikke skjul på sin begeistring for prisen.

– Det er klart både vi som voksne og jentene er stolte. Vi har hatt fokus på fairplay og jobbet aktivt sammen med foreldre og jentene. Samtidig har vi utarbeidet et reisereglement som skal gjelde foran seriekamper og turneringer, sier Bækø.

Han understreker imidlertid at de legger vekt på gode opplevelser sammen. I tillegg forteller han at jentelaget både lykkes og har stunder hvor det er vanskeligere.

- Som alle lag så lykkes vi av og til mens vi andre ganger ikke lykkes. Men det aller viktigste er at fokuset er der. Det er viktig for oss i BIL, som er med på fotballforbundets satsing på fairplay som handler om kvalitetsklubbarbeid.

Økt fokus

Selv om Bjørnevatn IL allerede har rettet stort fokus på fairplay, mener Bækø at arbeidet ikke må slutte. Han håper heller en slik pris som jentene i helgen mottok kan være til inspirasjon for hele kommunen som helhet.

- Jeg håper prisen skaper motivasjon et gjør og at vi skaper blest rundt fairplay. Mitt ønske er at vi når ut til alle kommunen og at samtlige klubber satser på fairplay. Vi aldri slutte, oppfordrer han.

Et lag som viser respekt

Mange lot seg imponere av BIL-jentene sine verdier og oppførsel. Daglig leder i Finnmark fotballkrets Roger Finjord trekker frem ord som respekt og stolthet for egen klubb når han beskriver laget.

Prisen som Finnmark fotballkrets deler ut henger høyt blant fylkets fotballklubber. I år ble den delt ut for tolvte gang, og det var jentene fra Bjørnevatn som gjorde seg fortjente til prisen.

- Prisen går til et lag som viser oppførsel, respektog stolthet for egen klubb langt utover det man kan forvente av et helt fotballag. Aldri har et og samme lag fått så mange ulike nominasjoner sier Finjord om jentelaget.

Samtidig trekker han fram fokuset på vennskap.

- Det er noe vi ønsker å ha som en verdi i vårt arbeid med fairplay. Det er spesielt viktig i et fylke hvor vi samhandler på tvers av lange avstander, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no