19. okt
START: Ine Løvlien ble nummer fem i klasse 19-20 år. Her er hun på vei ut fra start.
 
Prikkfri første NNM-dag
Værgudene hadde ikke gjort det lett for arrangørene som skulle i gang med første dag av NNM på Sandnes fredag. Men arrangementet ble tett opp til prikkfritt.

Publisert: 08.mar.2013 14:34
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Stort snøfall og rundt ti minusgrader. Smørerne på det nordnorske mesterskapet hadde vært ute en vinterdag før og visste hva som dugde under skiene til de håpefulle.
– Det er blått som gjelder. Blått og ingenting annet, sier en smører fra Alta skiklubb, som deltar på Sandnes med en stor tropp.
Audun Celius var smører for Sandnes-løperne, og synes heller ikke valget var særlig vanskelig.
– Vi legger på blått og løperne virker fornøyde, sier han, der han har satt sitt smøre-utstyr på en høyde over stadion.

I verdensklasse

Krister Sørgårds sønn, Emil, var den første løperen som gikk ut litt etter klokken ti fredag formiddag. Krister har kommet hjem til Sandnes, der han selv la grunnlaget for en strålende skikarriere. Han liker det han ser.
– Sandnes skistadion er en fantastisk stadion. Og jeg har forklart Emil at den er tøff. Det har jeg også snakket med Vegard Ulvang om. I verdenscupsammenheng er det vel bare Otepää i Estland og Nove Mesto i Tsjekkia som kan sammenlignes med denne, sier Sørgård.
Emil og Krister gikk i yngste (gutter 13) og eldste (veteran) klasse for Haugsbygd i Hønefoss og begge gjorde en god figur. Emil var helt i teten, mens pappa Krister vant.

Gjesteklasse

Emil og Krister går i gjesteklasse, sammen med de andre løperne som går for klubber utenom Nord-Norge. Her går ogå Nora Ulvang, datteren til Vegard og også Peter Andersen. Sistnevnte går nå for Lillehammer skiklubb, men ville hjem for å få med seg NNM på hjemmebane.
– Kroppen føles bra. Det er flotte løyper og her er det bare å gi jernet, sa Peter, som vi treffer kort tid før de skal av gårde. Sammen i klasse 19-20 år gikk også Krister Aaen Pedersen fra Sandnes IL og Team Sør-Varanger. NNM er blant årets viktigste renn. Krister gikk godt, endte på en brukbar sjetteplass og var ikke langt unna teten etter det sju og en halv kilometer lange klassiske rennet. I dette rennet var det mange som meldte forfall. Bare fjorten stilte til start. En av de som ikke var med var landslagsløperen Bjørn Vidar Suhr fra Alta.

Bedre på fristil

Fredagen gikk i klassisk. I dag, lørdag, går rennene i fristil. Det er Brage Kleven fra Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) glad for.
– Jeg er veldig mye bedre i skøyting, sier Brage, etter å ha stablet seg på beina og kommet seg ut av målområdet på to-kilometeren. Trettenåringen gikk hardt ut, men følte etter rennet at han ikke fikk tatt ut alt.
– Jeg vet ikke helt hva som gjorde det, men jeg fikk ikke tatt ut alt, nei. Men så er det en dag i morgen og siden jeg er bedre i skøyting, så har jeg større forventninger da, sa Kleven, mens han fikk på seg varme klær i det sure været på Sandnes. Brage hadde, som flere av de andre lokale løperne fra Sør-Varanger, med seg heiagjenger, som var med og heiet både på vei ut fra start og inn til mål.
Siren Myhre Wivesoll i KOS gikk et nytt sterkt løp i 16-årsklassen. Pappa Lars var med henne fra start, underveis og da hun gikk i mål. Han sa seg bra fornøyd med datterens innsats.
– Ja, det gikk jevnt bra, sier han.
Og Siren selv var heller ikke så verst fornøyd.
– Joda, jevnt bra. Klassisk er min beste stilart. Fristil får bare gå som det går, sier Siren etter at hun har fått pustet ut og tenkt litt over løpet sitt.
– Dette var en god gjennomkjøring av løperne våre, sier trener Kristine Ramberg.
Resultatene finner du på Nordnorsk mesterskaps hjemmesider, nnm2013.no.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no