18. okt
LANDSLAGSTRENER: Vladimir Vangelov viser noen slageksempel til Benjamin Richardsen. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Proffhjelp løftet finnmarks-badmintonen
Badmintonsporten i fylket som helhet fikk seg et dytt i ryggen da en viktig bit av landslaget kom til Fjellhallen.

Publisert: 04.okt.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

- Jeg får nesten prestasjonsangst, konstaterer Benjamin Richardsen. Han og litt over 20 andre badmintonspillere samlet seg i Fjellhallen i Kirkenes lørdag, for å ta del i Drømmetanken-arrangementet som Kirkenes badmintonklubb hadde fått.

Benjamin hadde kommet fra Berlevåg. For man tåler å reise et stykke når man kan få trening av landslagstrener Vladimir Vangelov og landslagsspiller Peter Rønn Stensæth, beskrevet som den beste badmintonspilleren i Norge.

Variert

I et nesten seks timer langt treningsopplegg får østfinnmarkingene en smakebit på hvordan det er å trenes på proffnivå. For Benjamin og klubbkamerat Sondre Hammeren innebærer det blant annet såkalt crossdrop-trening, der de arbeider på å slå ballen akkurat over nettet.

- For de yngre er det elementære greier, for å bli kjent med fjærballen og racketen, sier landslagsspiller Peter.

- For de mer erfarne er det mer fokus på å bevege seg mellom front og bakdel på banen, og på fotarbeidet og slagteknikk, legger trener Vladimir til.

Treningen går på engelsk fra Vladimirs side, og det skjer kjapt og effektivt. Før man vet ordet av det er det strødd fjærballer fra slagtrening på den ene siden, og så er det videre instruksjoner fra treneren mens ballene samles opp.

Det er mye generell trening. På landslagsnivå er det mye mer individuelt hva hver enkelt spiller må jobbe med.

- En del av målet her er å gi alle her noe eget å ta med seg, sier landslagstreneren.

- Og å gi klubbene et løft, for å inspirere dem til å ta det videre, legger landslagsspilleren til.

Vladimir konstaterer at badmintonsporten har forbedret seg i Norge de siste årene, og er på vei inn i internasjonalt nivå. Og selv om de fleste spillerne kommer fra de større klubbene i de større byene, kommer det ett og annet talent fra distriktene til landslagene. Kirkenes har en av distriktsspillerne som har utmerket seg, Vilde Espeseth.

- Løft

Elin Sagbakken, leder i Kirkenes badmintonklubb, konstaterer at dette absolutt er et løft for klubbene. Det var først tvil om hvor mange som skulle komme, siden klubben i Kirkenes fikk beskjed om Drømmetanken på kort varsel. Men Sagbakken er veldig fornøyd med oppmøtet.

Hun retter samtidig en stor takk til Norsk Tipping for arrangementet. Drømmetanken er et av veldedighetsformålene til det statlige tippeorganet, og Kirkenes badmintonklubb konkurrerte med flere andre klubber om Drømmetanken-potten. Flere slike arrangement settes i stand rundt om i landet, men det er begrenset antall.

Noe av det som gjorde at Kirkenes badmintonklubb fikk drømmen sin oppfylt, var at de ville dele den med andre klubber rundt om i fylket.

- Jeg tror sånt som dette kan inspirere hele finnmarksmiljøet i badminton. Vi er mange små klubber rundt om i fylket, og når vi kommer sammen på denne måten, blir det en skikkelig happening, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no