18. okt
HOCKEYFRELST: For elleveårige Sebastian Bangsund Pedersen er det ishockey som gjelder.
 
Reiser 92 mil for å trene
Elleve år gamle Sebastian Bangsund Pedersen er ishockeyfrelst. To ganger i uka reiser han til Ivalo for å trene og spille.

Publisert: 29.okt.2013 15:49
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Kirkenes Puckers og Norges ishockeyforbund jobber hardt for å få til ishall på Hesseng. Men til tross for at Kulturdepartementet har forhåndsgodkjent ishallprosjektet, er det langt opp og fram før ishockeymiljøet kan juble.

Ivalo

Mamma Lena og pappa Svenn Yngvar tok konsekvensen av dette og innledet et samarbeid med ishockeklubben i Ivalo. Finlenderne sa ja og dermed var det bare å sette seg i bilen. Fra begynnelsen av september har Sebastian og foreldrene kjørt de 23 milene hver vei til Ivalo hver torsdag og søndag.

- Planen er at vi gjør dette to ganger i uka helt til isen blir lagt på Lillebanen. Fra da av vil det bli treninger tirsdag og torsdag i Kirkenes og søndag i Ivalo. Han har hatt utrolig godt av å være med på disse ishockeytreningene. De to månedene med istrening han får her i forhold til å vente på isen i Kirkenes, er gull verd, sier pappa Svenn Yngvar.

Elleveåringen fra Sandnes spiller ishockey på tredje året. Han har vært i Canada og sett sine ishockeyhelter i Montreal Canadians spille.

- Aller best er P. K. Subban. Han er back og en knallgod spiller. Selv spiller jeg høyreving, sier Sebastian.

Han skryter over mottakelsen i Ivalo. Sebastian spiller med ishockeygutter som er ett og to år yngre enn seg selv.

- Men de er gode. Finlenderne er gode i ishockey, sier han.

Ishockeyskole

I tillegg til å ta turen til Ivalo to ganger i uka, har Sebastian også vært på ishockeyskole i Lillehammer de to siste årene.

- Det har vært artig, sier Sebastian.

Han har spilt litt fotball og går på brytetreninger. Men aller artigst er det å spille ishockey.

- Det er en kjensgjerning at du blir bedre til å spille ishockey når du har skikkelig is å spille på. Forholdene i en ishall er hundre prosent bedre enn en bane hvor du må bruke tid på å brøyte banen fri for snø. Isforholdene blir mye bedre, sier Pedersen.

Nå er det like før Lillebanen blir bra nok til å spille ishockey på. Men aller helst ønsker Sebastian seg ishall på hjemmebane.

- Ja, det hadde vært fantastisk. Å spille innendørs ishockey med kameratene hjemme er det jeg aller helst vil. Før det skjer må jeg ta turen til Ivalo, sier Sebastian.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no