18. okt
GLADESTE: Elin Ingilæ Holand fra Kjøllefjord har MS og var nylig rullestolbruker. En operasjon i Moskva har fått henne på beina igjen. - Jeg tror jeg er den gladeste og stolteste her i dag, smiler hun.
 
Rekordmange slet seg til toppen
Vegard Gjelsvik fra GSV satte ny løyperekord, men Elin Ingilæ Holand var for kort tid siden rullestolbruker.

Publisert: 29.aug.2015 15:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Melkesyra arrangeres av Finnmark MS-forening, og en av de gladeste og stolteste i dag var nok Elin Ingilæ Holand fra Kjøllefjord.

Se fotogalleriet fra Melkesyra til høyre på sida.

Oppdatert:
Sandnes IL annonserte først feil vinnere i dameklassen, men nå er navnene til de rette vinnerne på plass.

Operert

Holand har en aggressiv variant av sykdommen MS, og for ett år siden ble hun satt kraftig tilbake av et attakk. Hun bestemte seg da for å søke om en operasjon i utlandet. For et halvt år siden ble hun stamcelleoperert i Moskva.

- Jeg har vært rullestolbruker. Jeg kunne gå, men knapt 200 meter før jeg var helt utslitt, og i dag har jeg vært på toppen av Sandnesbakken, forteller hun.

- Det føles helt fantastisk! Dette hadde jeg aldri trodd for et år siden, sier hun.
- Jeg jobber hardt for å få Norge til å operere flere pasienter. Vi ligger langt bak, det er ikke mange som har muligheten til en kostbar operasjon i utlandet. Jeg er et godt eksempel på at det faktisk nytter, så dette må vi bare få til, sier hun.

Rekord

- Det var lurt å holde igjen litt opp bakken, smiler Vegard Gjelsvik. Rekrutten fra GSV har drevet med aktiv mellomdistanseløping tidligere og vet hvordan man disponerer kreftene. I dag satte han ny løyperekord i bakkeløpet Melkesyra.

- Den siste kneika opp bakken, der det er brattest, der måtte jeg spare litt på kreftene. Det var tungt å løpe ned, bratt og svingete. Og helt på slutten var det noen små kneiker som vanligvis ikke ville vært spesielt tunge, men de kjentes virkelig. Jeg fikk kjenne på melkesyra i dag, så det var godt å komme i mål, ler Gjelsvik.

Tida han kom i mål på var 16.09, og løypa var rundt to og en halv kilometer lang. Best i dameklassen ble Maja Bjerke Drøyli på tida 19.38.

600 deltakere

- Dette var utrolig artig, vi hadde vel omtrent hele GSV her, totalt 550 som løp på tid, masse mosjonister og mange unger. Vi har ikke fått helt oversikt ennå, men at vi ender opp med rundt 600 deltakere er jeg helt sikker på, sier Jonas Karlsbakk i Sandnes IL, medarrangør av bakkeløpet.

Herrer:
1. Vegard Gjelsvik - 16.09
2. Simon Bekkevold - 16.11
3. Henning Eidsvåg - 16.54

Damer:
1. Maja Bjerke Drøyli - 19.38
2. Helga Bjerke Drøyli - 19.41
3. June Rognmo - 19.46

Les mer om Melkesyra i papiravisa på tirsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no