18. nov
FORMSTIGNING: John Kristian Dahl har fått opp farten og beviste i Åre at han er i rute til det neste langløpet som går i Seefeld om halvannen uke. (Foto: Arne Brunes).
 
Retter blikket mot Seefeld
ÅRE: Det er få norske idrettsutøvere som har tilbrakt så mange timer i treningstøyet som det John Kristian Dahl har gjort i jula og de to siste ukene.

Publisert: 04.jan.2017 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Av Svein Halvor Moe

Det har ikke blitt mange timer på sofaen og i godstolen på tobarnspappaen som er i støtet om dagen. Desember ble en god treningsmåned for John Kristian som også brukte høytiden til å konkurrere. 35-åringen kjente sin besøkelsestid da det på nytt ble invitert til Åre Swix Open i alpinmetropolen. Det var bare en av konkurrentene i det populære langløpet som holdt større fart enn John Kristian som var noen sekunder for sent ute til å straffe den svenske vinneren. Han hamlet imidlertid med mange sterke løpere.

Johan Kjølstad var en av de som måtte finne seg i å se Kirkenes-guttens navn foran seg på resultatlista. Kjølstad som også er med på Team United Bakers, er ved siden av den tidligere KOS-løperen den mest meritterte på dette laget. De to treningskameratene har ambisjoner om å prege langløpene de neste ukene. John Kristian forteller til Sør-Varanger Avis at han håper å vise seg frem fra en bedre side i Seefeld om halvannen uke enn han gjorde i Sveits og Italia før jul. Det nye langløpet i Seefeld blir en fin oppkjøring til Marcialonga.

Droppet populær stafett

- Det er Marcialonga og Vasaloppet jeg har blinket meg ut som satsingsmål i vinter. Jeg går for topplasseringer i begge disse arrangementene dersom jeg er rask og frisk. Birkebeinerrennet er også et arrangement jeg ser frem til, sier John Kristian som er tittelforsvarer både der og i Vasaloppet som han har vunnet to ganger. Det er ingen som er tett på langrennssporten som vil bli overrasket dersom han innkasserer sin fjerde totalseier der den første søndagen i mars. Kapasiteten og spurtstyrken til å kjempe i teten er der.

- Jeg ville gjerne vinne og er sånn sett ikke fornøyd med annenplass. Men jeg var rett og slett ikke sterk nok til å hamle opp med Oskar Kardin denne gangen. Det håper jeg å være senere i vinter. De siste ukene har jeg hatt mest fokus på å få gjort en best mulig treningsjobb inn mot de store klassikerne. Derfor har jeg prioritert trening fremfor renn i det siste, sier Dahl som på nyttårsaften har brukt å stille til start i Strindheim-stafetten. I år var det andre løpere som forsvarte Trondheim-klubbens farger. Blant annet to blad Northug.

Tviler

- Jeg tviler på om det blir flere renn før jeg skal i aksjon i Seefeld nå, sier John Kristian som er klar for en ny sesong i langrennssporet. Det begynner etter hvert å bli mange av dem for den meritterte milslukeren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no