19. okt
SEIER: Etter en tredjeplass i Dala Jarna, slo Morten Rushfeldt til med seier i Top Fuel-klassen i Älvsbyn i Sverige. (Foto: Jostein Andersen).
 
Rushfeldt vinner igjen
Morten Rushfeldt vant Top Fuel-klassen under et skuterdrag i Älvsbyn i Sverige siste helg.

Publisert: 08.sep.2014 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Den lynhurtige sør-varangerkjøreren nøyde seg ikke med å vinne klassen sin. Han satte også ny rekord i tid med råsterke 4,18 med en fart på 205 kilometer i timmen. Den gamle rekorden til Rushfeldt var på 4,37.

- Denne banen i Sverige er ny og vi kjørte der først i 2013 kun som en test for å se hvordan den var. Den viste seg å være en av de raskeste på grunn av at den består i sin helhet av leire.

Rushfeldt har også hatt motoren i bremsebenk hos McXpress. Her ble det ny rekord for skutermotorer med 516 hestekrefter, så alt lå til rette for at det ville gå fort.

- Skuteren er så å si uforandret siden 2013 foruten en større turbo og mer ladetrykk.

Rushfeldt kjørte også et løp i Dala Jarna. Her ble det tredjeplass.

- Jeg hadde også beste tid og fart der, men under den ene semifinalen var jeg litt for treg i reaksjonen i starten og ble slått ut. Derfor var jeg selvfølgelig ekstra fornøyd med førsteplassen i Älvsbyen, sier Morten Rushfeldt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no