19. okt
SNØ: SIL og leder Stein Are Ulvang sa nei til et tilbud fra næringslivet om tråkkemaskin.
 
Sa nei til tråkkemaskin
Næringslivet har tilbudt Sandnes IL en tråkkemaskin. Det blir for dyrt.

Publisert: 12.mar.2014 12:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Kommunen har vedtatt innkjøp av en ny tråkkemaskin. I tillegg gir kommunen bort tråkkemaskinen som har vært i bruk, men som må repareres.

Kostbart

Tilbudet fra en næringslivsaktør var en tredje tråkkemaskin. Men SIL sa nei.

- Å ha en tråkkemaskin på våre budsjetter er kostbart og meget arbeidskrevende. Jeg mener det er en kommunal oppgave som idrettslagene gjør mer og mer av. Vår oppgave er å aktivisere barn og unge innen sport og idrett. Men vi bruker mer og mer av vår tid, energi og kostnader på anlegg og utstyr, sier SIL-leder Stein Are Ulvang.
Å ha en ny tråkkemaskin i drift blir for dyrt. Men han sier at han både er ydmyk og stolt over det tilbudet idrettslaget fikk av næringslivet.

- Vi får mye støtte og hjelp fra mange hold. Dersom det på noen måte oppleves merkelig og utakknemlig så er det langt fra sannheten, sier Ulvang som synes det er vanskelig å ta vare på alle gode krefter.

Snøproduksjon

- Vårt hovedmål i år på anleggssiden er snøproduksjon og bare det. Tråkkemaskinsaken tok vekk litt fokus fra det prosjektet. Vårt gode samarbeid med næringslivet, kommunen og Barentshallene ønsker vi fortsatt å utvikle og beholde. Snøproduksjonsprosjektet er kostnadsberegnet til tre millioner kroner og bare trykkrørene vil koste 500 000 til 600 000 kroner og det er kapital vi må forskuttere før vi eventuelt får finansiering fra spillemidler. Vi jobber på og vil sikre at Sør-Varanger kommune har et alpintilbud som hele befolkningen kan benytte og med snøproduksjon og tråkkemaskin på plass vil vi kunne sikre driften i alpinanlegget, sier SIL-leder Ulvang.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no