20. okt
BARENTSHALLEN: Her blir det fotballfest første helgen i november. Helene Marie Erlandsen gleder seg. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Så seg nødt til å dele cupen i to
Den årlige fotballcupen for barn og unge. Første helgen i november fylles to skoler og en hall med tilreisende gjester.

Publisert: 26.okt.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Helene Marie Erlandsen har tatt stafettpinnen fra Lars Johansen som leder av cupkomiteen. Og det er ikke noe lite arrangement hun har overtatt. Cupen i Barentshallen trekker årlig hundrevis av unge fotballspillere fra hele Finnmark, og en del russere i tillegg.

Delt i to

- Det har dratt lenger og lenger ut over kveldene den ene helgen vi har hatt cupen. Etterhvert gikk cupen til klokka to på natta på fredagen. I fjor hadde vi 94 lag som skulle spille i løpet av én helg, forteller Erlandsen.

Derfor har hovedarrangørene i Kirkenes IF prøvd noe nytt i år.

- Vi har delt turneringen i to, en hovedturnering og en miniturnering. Småguttene, småjentene og oppover har hele første helg, fra 4. november. Så spiller de minste spillerne fra seks til tolv år på lørdagen to uker senere, sier cuplederen.

Det betyr et litt mindre tettpakket program til den første turneringshelgen, siden bare 13-19-åringer skal spille.

Enda flere

Det var i siste liten. For i år ser det ut til å bli enda flere lag totalt. De aldersgruppene som skal spille neste helg telte totalt 46 lag i fjor. I år er det 54 lag som kommer til den eldre halvdelen av cupen.

- 36 av lagene er tilreisende. Det er fantastisk, sier Erlandsen. Hun trekker frem at det kommer åtte lag fra Hammerfest, i tillegg til lag fra blant andre Lakselv, Karasjok, Tana, Vestre Jakobselv og Vadsø. Fra Russland kommer to lag fra Sever Murmansk, og ett fra Tornado Nikel.

- Hele Kirkenes videregående skole og hele Hesseng flerbrukssenter brukes til å huse dem. Det er rundt 300 stykker utenfra som skal bespises, sier Erlandsen.

Hun er usikker på om de har nådd taket på antall deltakere. KIF-gjengen har ennå ikke funnet ut hva de gjør om det blir enda flere.

- Vi føler hvert år at vi har nådd et tak, så må vi utvide oss. Om det blir enda mer økning, må vi utvide enda mer, sier hun.

2000 timer

I fjor regnet KIF at det ble brukt rundt 1500 dugnadstimer på cupen, fordelt på alle de frivillige, lagmedlem og foreldre. I år tror hun det blir snakk om 2000 timer totalt.

- Det blir godt over et årsverk, sier hun.

Hun er ikke redd for å få nok arbeidskraft. En hel del småbarn har meldt seg på fotballen i år, og alle de kommer med foreldre som kan trå til.

Dette året er det også meningen at de eldre spillerne skal bli med på dugnaden. I hoveddelen av cupen neste uke blir det selvfølgelig fokus på spilling. Men når de yngre spillerne får en lørdag for seg selv to uker etterpå, er de eldre spillerne ledige. Da blir de med på arrangementet.

Noe av verdien for fotballspillerne som samles, er å få spilt mot andre lag enn det som finnes her i øst. Erlandsen nevner spesielt Kirkenes IF sine spillere på guttenivå, som ikke har så mye å spille mot ellers.

- Vi er også veldig glade for alle sponsorene vi har fått, sier cuplederen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no