19. okt
TOK SEIEREN: Gammel rutine holdt helt inn for damene i Eks SIL, som for øvrig kunne fortelle at de har 14 barn til sammen. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Sandnesdamene til topps
Rutinerte fotballdamer gjorde rent bord i den tradisjonelle damecupen fjerde juledag.

Publisert: 30.des.2014 16:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Like etter at karene i bedriftsturneringa hadde gått av kunstgresset, var det damene sin tur til å vise frem gamle kunster.

Retro

Ole M. Johansens årlige romjulscup for damer har holdt det gående i godt over 30 år. Den har gått under flere navn oppgjennom årene, men essensen er den samme i det som i dag heter Sør-Varanger Avis Cup. Det er ni damelag som kjemper om topplasseringen denne dagen, og cup-general Johansen har full kontroll.

- Jeg har med meg en god gjeng som ordner alt. Jeg bare går rundt og ser, forteller han. Foruten selve turneringen, har også mange av spillerne lang fartstid. Deriblant damene i ExSIL. De spilte tidligere for Sandnes IL, og har slett ikke glemt gamle kunster.

- Det er som å sykle. Du glemmer det ikke. Det meste går på gammel rutine, forteller de. Også NC 04 har stolte fotballrøtter. Lagnavnet valgte de fordi det i år er ti år siden de var med på Norway Cup.

Moro

Som med bedriftsfotballen rett før, er det moro som står i høysetet. Flere spillere avisa snakker med, melder om «søppelform» og dårlige prestasjoner, men latteren sitter løst, og det er god stemning. Uansett er det to lag som til slutt møtes i finale, og disse ble Eks SIL og Griseflaks fra Hesseng. Det ble en jevn affære og det hele måtte avgjøres på «sudden death». De rutinerte damene i Eks SIL dro fram gamle kunster og kunne til slutt innkassere seieren. Også bronsefinalen gikk til «sudden death» og her var det Randulfs FC, som bestod av tidligere Hesseng-spillere vant over Re United.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no