18. okt
SJAKK: Illustrasjon.
 
Seieren gikk til Vadsø - men Kirkenes tok tittelen i lynsjakk
Finnmarkmesterskapet i sjakk ble arrangert i helgen.

Publisert: 02.mai.2017 08:49
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Etter intense partier hvor bønder ble slått og tårn flyttet, var det tilslutt Andreas Esbensen fra Vadsø som vant Finnmarkmesterskapet i sjakk. Men Rolf Lasse Nilsen fra Kirkenes kunne imidlertid være fornøyd med seier i lynsjakk.

Sjeldent har det blitt spilt så mye sjakk på Scandic Hotell Kirkens som i helgen. For første gang på flere år var det Kirkenes sjakklubb som var vertskap for Finnmarksmesterskapet i sjakk. Og skal vi tro turneringsleder Tron Walseth var mesterskapet vellykket.

- Det har vært veldig bra, og jeg har utelukkende fått gode tilbakemeldinger på arrangementet, sier han.

Også leder av Kirkenes sjakklubb Rolf Lasse Nilsen var fornøyd.

- Jeg er kjempefornøyd, det har vært kjempebra. Vi har 18 deltakere fra Kirkenes, Vadsø og Alts, men ingen fra Hammerfest i år, sier Nilsen.

Lynsjakk-vinner

Nilsen hadde også mer å juble over enn et vellykket arrangement søndag ettermiddag. Lørdag kveld vant han mesterskapets lynsjakkturnering.

Til tross for at naboklubbene gjorde godt fra seg i turneringen, ville de 11 deltakerne fra Kirkenes vise seg frem. En av dem som virkelig leverte var klubbleder Nilsen.

Lørdag kveld kunne han smykke seg med tittelen Finnmarkmester i lynsjakk. En tittel han selv var godt fornøyd med.

- Det var gøy å vinne lynsjakk. Det har vært det jeg har spilt mest de siste tyve årene. Samtidig var det gøy å vinne mot en som i ni av ti partier tar meg, sier han fornøyd.

Jevn duell

Men mesterskapet dreide seg hovedsakelig om den store tittelen. Den ble utkjempet gjennom to hurtigsjakkpartier og fire langsjakk. Det var ventet at forhåndsfavorittene Andreas Esbensen fra Vadsø og Aksel Brasøy fra Alta skulle gjøre godt fra seg. Det skulle etterhvert vise seg å stemme. Men veien til seieren i mesterskapet var svært jevn, og vinneren av de to ble ikke kåret før i siste time. Det var tilslutt Esbensen som stakk av med seieren.

- Det har vært spennende til siste slutt, og det hele ble avgjort i det siste partiet mellom Aksel Brasøy og Tron Walseth. Vanligvis peker vinneren seg ut tidligere, men i dette mesterskapet har alle deltakerne tatt poeng i partiene som er spilt, sier Frank Svendsen fra Kirkenes som fulgte spent med på avslutningen.

Se fullstending resultatliste her.

Spenning

Svendsen hadde et håp om å kapre tredjeplassen. Det ville han gjort dersom Brasøy tok seieren eller kampen endte med remis mot Walseth. Men det gikk ikke helt som Svendsen ville, for etter et svært spennende parti var det Walseth som trakk det lengste strået i siste parti.

- Det var det verste som kunne skje for min del. Jeg håpte på tredjeplassen. Og hadde Brasøy enten vunnet eller fått remis så ville tredjeplassen vært min. Men slik er det, erkjenner Svendsen som likevel er fornøyd med innsatsen i turneringen.

Walseth sin sterke avslutning gjorde at det var Andreas Esbensen som ble vinneren av mesterskapet.

Nye lokaler

Under årets mesterskap skulle deltakerne gjennom totalt seks partier. To av partiene ble gjennomført som hurtigsjakk, og de resterende fire som langsjakk. Samtidig ble det arrangert en runde med lynsjakk lørdag kveld.

Turneringen som ble avholdt på Scandic startet opp fredag, før den ble avsluttet søndag ettermiddag.

Og ifølge klubbleder Nilsen skal sjakklubben nå skifte lokaler, og vil fortsette klubbaktivitetene sine fra nettopp Scandic hotell.

- Det tror jeg blir veldig bra, og vi ser frem til å være her på hotellet, sier Nilsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no