19. okt
GULLVINNER: Haakon Slagtern toppet lista i gutteklassen mellom 13 og 18 år.
Foto: Xavier Cusidó Oliete
 
Seks timers klatring for cupens skyld
Klatrecuper er tøffere enn mange andre sportsgrener, viste det seg i helga.

Publisert: 20.nov.2017 18:00
Oppdatert: 20.nov.2017 15:55

Den første av fire runder i Finnmarkscupen i klatring fant sted i Kirkenes i helga. Blant de rundt 25 deltakerne var det folk fra Vadsø, Hammerfest, Lakselv og Alta – og en hel del fra Sør-Varanger som fikk en god start på cup- rundene.

Haakon Slagtern fra Kirkenes klatreklubb og klubbkamerat Matvey Shchetnev fikk henholdsvis gull og sølv i klassen for gutter mellom 13 og 18 år.

Flere medaljer

Randi Berglund og Maria Haven fra Kirkenes tok henholdsvis sølv og bronse i klassen for kvinner over 18 år. Ingrid Renna Eilertsen tok sølv i jenteklassen mellom 13 og 18 år, mens Núria Cusidó-Kristensen tok bronse i den klassen. 13-årige Núria hadde nettopp kvalifisert seg til sin første cup.

Gullvinnerne kom fra Hammerfest klatreklubb i alle klassene bortsett fra den som Haakon Slagtern vant. Ragnhild Kjøsnes vant i klassen for kvinner over 18, Jessica Rødberg gjorde det best i klassen for jenter mellom 13 og 18 år, og Jørgen Meinseth Staurvik gikk til topps blant gutta over 18.

Seks timer

Sonja Jørgensen i Kirkenes klatreklubb hadde ansvaret for den lokale cup-organiseringen. Hun forteller at klatrerne måtte igjennom et skikkelig hardkjør for å nå til topps – både bokstavelig og i turneringssammenheng. For å kvalifisere seg til finalen, skal man nemlig klatre så langt man kan i løpet av seks timer.

– Vi hadde 22 forskjellige ruter langs klatreveggen, og det var om å gjøre å få unnagjort flest mulig. Det er såpass lang tid også fordi klatrerne skal få pauser, forteller Jørgensen.

Klatreveggen i Kirkenes er ikke blant de høyeste i landet, men de gjorde litt opp for det ved å la noen ruter bokstavelig talt gå langs taket, slik at man måtte klatre opp ned.

For de som unnagjorde alle 22 rutene, tilsvarte det rett under 300 høydemeter til sammen. Ikke inkludert forsøk som måtte avbrytes og gjøres på nytt.

Sosialt

Det er imidlertid ikke resultatene som er viktigst for klatregjengen fra Finnmark.

– Klatremiljøet i Finnmark er lite, så dette er mer for å samle dem. De fleste kommer for å møte andre klatrere, sier Jørgensen.

De tre andre rundene i Finnmarkscupen er i Lakselv 27. januar, Hammerfest 10. mars, og til slutt i Vadsø 14. april. Jørgensen forteller at Kirkenes pleier å være godt representert.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NY: Núria Cusidó-Kristensen konkurrerte mot en god del eldre tenåringer i sin første cup.
Foto: Xavier Cusidó Oliete

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no