20. okt
TUR: Jan Vidar Dahle satser på en flott tur og på å komme i mål under årets løp. Her fra sjekkpunkt Kirkenes i 2013. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Ser frem til en flott tur
Jan Vidar Dahle fra Pasvik er en av to lokale hundekjørere i årets 1 000-kilometer. Han er veldig positiv til lengre løype.

Publisert: 02.mar.2015 14:20
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Dahle har deltatt fem ganger i FL500 og fire ganger i FL 1000 tidligere. Han vant også førstnevnte i 2008. Nå ser han frem til en flott tur på hundesleden gjennom hele Finnmark.

Rolig ut

- Sjansene for å lykkes er bedre dersom man hviler tidlig, forteller Dahle, som i fjor måtte bryte løpet på grunn av syke hunder.

- I år har jeg tenkt å gå enda roligere ut, og ta det mer som en tur, forteller den erfarne hundekjøreren som ikke anser seg som en utfordrer i toppen i år.

- Jeg vet veldig godt hvordan et godt hundespann ser ut. Vi har 14 voksne hunder som vi kjører med.

- Noen vil kanskje mene at noen av hundene er for små, og at de ikke løper pent nok, men det er jo våre hunder og vi driver en liten kennel, der jeg trener hundene og kona tar seg av valpene. Det blir liksom som et fotballag, og vi har kun de 11 spillerne og ikke mange som kan trå til dersom en hund blir skadet, eksemplifiserer han. Han peker på at mange av dem som havner på toppen av resultatlista, gjerne har et stort team rundt seg.

- De har gjerne ansatt et par stykker til hundetrening og slikt. Men det er ikke noe jeg klager over. Vi har det slik vi vil ha det, understreker han.

Mer villmarksliv

Dahle er veldig positiv til at løpet har blitt lengre, og at det er lagt inn et villmarkssjekkpunkt på Ellentjern.

- Et lenger løp, betyr rett og slett lenger tid til å drive med det jeg liker. Vi hundekjørere havner jo i «the flow» når vi er i sporet. Da er vi så konsentrert at alt annet bare forsvinner langt inne i en slags dis, sier han entusiastisk. Han tror samtidig at det blir mer villmarksliv rundt løpet med det nye sjekkpunktet.

- Med lengre løp blir det også enda viktigere å være forsiktig, og være ekstra, ekstra nøye med stell av hundene underveis. Det må til dersom man skal komme til mål, understreker han avslutningsvis.

Flere

I tillegg til Jan Vidar Dahle, stiller også Magnus Gorter Voie fra Sør-Varanger. Også i juniorløpet er kommunen representert ved Sofie Beddari fra Pasvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no