18. okt
 
Serierunde med målkalas for begge lag
Begge hjemmelagene kjørte over Nordlys i helga, og KIF klatret på tabellen. Selv om veteranene i Bjørnevatn spådde rett resultat, tør de ikke spå noe om serieavslutning ennå.

Publisert: 18.jun.2017 17:12
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

- Vet du hva som er likheten mellom Bjørnevatn og Rosenborg, spør en smilende Trond Dahlberg med BIL-skjerf bak Nordlysmålet på lørdag.
- Jo, begge lag har 100-årsjubileum i år, begge lag leder hver sin serie og begge lag har bare tapt en obligatorisk kamp denne sesongen. Begge tapene kom på hjemmebane mot Tromsø IL. Men der slutter nok likhetene, ler han.

Veteraner

- Det blir 5-0, mener Odd Arne Hansen i pausen. Han er en av BIL-veteranene på tribunen i Bjørnevatn. Det blir mye fotballprat og mimring sammen med Arild Baumann og Paul Sivertsen, også de gamle spillere.
- Det hadde vært artig om de vant serien, for det begynner å bli lenge siden sist, men jeg tør ikke spå om høsten. Det har vært mange sesonger som har begynt bra, men ikke gått så bra etter ferien, så jeg tør ikke si noen ting om det, ler Hansen.
De diskuterer opprykkskamper på 60-tallet og Odd Arne Hansen mener BIL aldri før har vært så gode som de er nå.
- Husker du ikke da vi ble finnmarksmestere i 77, kommer det fra en annen på tribunen. Hansen ler, joda, BIL har vært gode før også, men han mener nivået er høyere nå. Det er hyggelig å se hjemmekamper i Bjørnevatn for tida.
- BIL har aldri vært et topplag, aldri sånn som nå, mener Hansen.

Rundspilt

Hjemmelaget rundspilte gjestene fra Karasjok helt fra begynnelse til slutt. En eneste stor målsjanse fikk Nordlys, mens BIL kunne laget tre-fire mål til. Tempoet var høyt i første, men dalte litt i andre. BIL hadde full kontroll.
- Vi har hatt flere sånne andreomganger, men vi vet at vi er solide bakover og at målene kommer. Vi spiller med senkede skuldre, sier kaptein Hallvar Karikoski etter kampen.
- De prøvde å være aggressive fra start, men ble bare løpende etter, vi har full kontroll og styrer kampen. Det er en god følelse, sier han.
- Neste helg har vi to tøffe bortekamper, men vi går for full pott, sier Karikoski.

Førstemålet

Nordlys fikk skade på tre spillere mot BIL, alle stod over søndagens møte med KIF. Istedenfor hentet de fire nye spillere hjemmefra. Bylaget så nok fram til et møte med spillere som hadde løpt mye og slitt seg ut i Bjørnevatn dagen før, men Nordlys bet fra seg og hadde ikke tenkt å la seg bli overkjørt. Hele første omgang var jevnspilt og nesten uten målsjanser.
Andre omgang startet med et selvmål etter fem minutter og bare to minutter etter var toppscorer Brage Andreassen og lobbet ballen over en totalt utspilt keeper. Derfra og ut kampen var det bare enveiskjøring.
- I denne divisjonen betyr førstemålet veldig mye. Og selvmål i tillegg, det gjør noe med psyken, sier Anatolij Anasimenko på sidelinja, en av KIFs nøkkelspillere som er ute med skade.

Tabellen

Norild vant også 5-0 hjemme på lørdag, og dermed ligger de fremdeles foran med ett måls bedre målforskjell, men de har spilt to kamper mer enn Bjørnevatn.
Kirkenes klatret opp til fjerdeplass på tabellen og snuser nå Hammerfest i ryggen, med bare ett poeng mindre. Neste helg venter bortekamper mot Honningsvåg og Porsanger, mens BIL spiller mot Indrefjord og Hammerfest. Norild spiller bare en kamp neste helg, hjemme mot Kautokeino.

KAMPFAKTA

Lørdag 17. juni:
Seriekamp fotball, 4. divisjon menn
Bjørnevatn IL - Nordlys 5-0 (2-0)
Scoringer:
1-0 (6) Dan Michael Randa
2-0 (13) Sindre Josefsen
3-0 (50) Donatas Montvidas
4-0 (85) Nils Mattis Eira (sm)
5-0 (90) Kabamba Tumba Kalabatama
Gule kort: Kristian Lantho Emanuelsen (BIL), Mads Petter Utsi (Nordlys)
Dommer: Tom Egil Olsen
Tilskuere: Ca 50

Søndag 18. juni:
Seriekamp fotball, 4. divisjon menn
Kirkenes IF - Nordlys 7-0 (0-0)
Scoringer:
1-0 (51) Mathias V. Kalstad (sm)
2-0 (53) Brage Andreassen
3-0 (61) Trym Bekkeli Stiby
4-0 (65) Brage Andreassen
5-0 (67) Jørgen Alexandersen
6-0 (82) Stian Erlandsen
7-0 (88) Stian Erlandsen
Dommer: Zarki Darmanovic, Norild
Tilskuere: Ca. 40

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no