19. okt
SATSER: Sindre Rognmo Johansen er den eneste lokale langrennjunioren som konkurrerer på nasjonalt nivå. (Foto: Arne Brunes).
 
Sindre håper på norgescupfinale
Sindre Rognmo Johansen er eneste lokale junior som satser på langrenn. 17-åringen satser for fullt og har junior-NM i Harstad som vinterens store mål. Sindre har også lyst til å prestere i norgescupen.

Publisert: 22.jan.2017 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

AV: SVEIN HALVOR MOE

Et av vinterens mål er å ta norgescuppoeng. Det innebærer at han må inn blant de 30 beste i minst ett renn for å oppfylle målsetningen. Sandnes-gutten hadde forhåpninger om at det kunne skje allerede i helga ettersom han var bra i slag i forrige uke. Rett før avreise ble imidlertid KOS-talentet. Det førte til at han måtte kaste inn håndkleet. Turen til Østlandet ble kansellert. Rognmo Johansen forteller til Sør-Varanger Avis at det ikke var lett å ta den avgjørelsen.

- Det var i utgangspunktet ikke det. Men jeg har fått føle på kroppen at det har lite for seg å trene eller konkurrere dersom du ikke er frisk. Det forverrer som oftest helsesituasjonen. Jeg var ikke hundre prosent pigg da jeg debuterte i norgescupsammenheng på Steinkjer for ganske nøyaktig ett år siden. Der sto jeg over distanserennene og gikk sprinten. Med tanke på at det var sprengkaldt og jeg var småsyk så burde jeg helt klart ikke ha gjort det, sier Sindre.

Har trent bra

Han har gjennom sommeren og høsten gjort en god treningsjobb. Rognmo Johansen synes det er vanskelig å svare konkret på spørsmålet om han er sterkere nå enn på samme tidspunkt i fjor så lenge han har konkurrer så lite. Men han har forhåpninger om at toppfarten skal være bedre når det begynner å dra seg til. Det fungerte veldig bra da han konkurrerte i Vadsø i mellomjula. Rogmo Johansen fikk der de svarene han ønsket seg foran et nytt idrettsår.

- Jeg fant formen litt for sent i fjor. Mitt klart beste renn gikk jeg da det ble sølv i Nordnorsk Mesterskap. Jan Arthur Reinås som i helga vant to av tre norgescuprenn på Nes i min årsklasse, var den eneste som hamlet opp med meg i det nordnorske mesterskapet, sier Sindre som har flust med langrenngener.

Har langrenngener

Mamma June var som mange sikkert husker en veldig god løper. Det er i hovedsak hun og Lisbeth Kleven som styrer treningsopplegget. Nils A. Eliassen er også en god støttespiller. Den evigunge veteranen er med Sindre på en del av hardøktene. Eliassen som var godt voksen da han gikk NM-stafetter sammen med blant andre Vegard Ulvang og Krister Sørgård på åtti og nittitallet, er fortsatt i så god form at han er i stand til å bryne seg på ungguttene.

- Jeg håper å være i trening igjen i løpet av kort. Fokuset mitt nå blir å gjøre en god treningsjobb inn mot norgescuprennene på Voss. Jeg håper at det der skal være mulig å kjempe om norgescuppoeng der. I vinter har jeg lyst på å komme til norgescupfinalen som i utgangspunktet er forbeholdt de 50 beste i hver klasse etter junior-NM. For å klare det må jeg nok plukke poeng i flere norgescuprenn, sier Sindre som kombinerer skisatsingen med elektroutdanning i heimbyen. Han har planer om å konkurrere hyppig de neste ukene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no