19. okt
FORNØYD: Sindre Rognmo Johansen er godt fornøyd med Norgescupen i helgen. (Arkivfoto: Arne Bruens).
 
Sindre sikret seg norgescuppoeng
Sindre Rognmo Johansen mistet den første norgescuphelga på grunn av sykdom, men i helga gikk det bedre.

Publisert: 23.feb.2017 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

- Det ble en bra helg her på Voss for mitt vedkommende. Jeg innledet helga med å bli nummer 44 i distanserennet i skøyting. Den prestasjonen var jeg ganske fornøyd med. Forholdene var tunge ettersom det regnet og var fem plussgrader. Det førte til at underlaget ble veldig løst. Denne gangen var det forhold som jeg verken liker spesielt godt eller har hatt for vane å gjøre det bra på. Jeg synes allikevel jeg taklet det greit og klarte meg bra, sa Sindre til Sør-Varanger Avis.

Fornøyd

Rognmo Johansen fulgte opp med en god sprintprolog ett døgn senere.

KOS-løperen gikk inn til 17. beste prologtid og var dermed klar for kvartfinale og videre avansement. Rognmo Johansen måtte i likhet med 18 av de 30 andre som hadde gått videre til kvartfinale, si takk for seg etter at de første utslagningsheatene var unnagjort. Han endte opp med 15. plass og var bra fornøyd med det.

Det hører for øvrig med til historien at Sindre gikk i et tøft kvartfinaleheat. De som slo han kom langt. Den første norgescuphelga ble avsluttet med distanserenn i klassisk. Verken kroppen eller skiene spilte på lag.

Ser fram til NM

- Jeg er veldig fornøyd med sprinten og brukbart tilfreds med distanserennet i skøyting. Totalt sett så er det oppløftende at jeg kan reise heim med 15. plass og norgescuppoeng, sa Sindre som har gjort en god treningsjobb gjennom sommeren og høsten.

Den reflekterte tenåringen som kombinerer skisatsingen med elektroutdanning, er nå den eneste junioren fra Sør-Varanger som satser på nasjonalt nivå. Juniornorgesmesterskapet i Harstad er vinterens store mål. Det arrangeres i første halvdel av mars og samler de beste juniorene.

Sindre Rognmo Johansen er forberedt på at det vil bli minst like vanskelig å hevde seg der ettersom de rundt 200 beste 1999-modellene prøver å prikke inn toppformen til det arrangementet. Sindre vet at han må treffe både med ski og dagsform for å ha noen som helst mulighet til å hevde seg i festspillbyen.

Han tar nå sikte på å gjøre en best mulig treningsjobb inn mot junior-NM. Sindre håper at han formmessig skal ha litt å gå på ettersom det ikke gikk superlett på Voss hvor det var tunge forhold under alle tre rennene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no