18. okt
TRENINGSKOMPISER: Robin Stegavik og Kyrill Emil Lind-Hansen er treningskompiser og lagkamerater. Her går de sammen over målstreken i sesongavslutningen, Ordofjellrennet. (Alle foto: Stein Lind-Hansen).
 
Siste krampetrekning med ski på beina
I helgen hadde skiløperne den siste krampetrekningen med ski på beina da Ordofjellrennet ble arrangert.

Publisert: 02.mai.2017 19:19
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Det er forholdsvis mildt i været og det går ubønnhørlig mot vår, både værmessig sett og ved å ta en titt på kalenderen. Men det er fortsatt en mengde snø over store deler av Finnmark. Mer enn nok for å få bra forhold. Fire løpere fra Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) tok sist lørdag turen til Gednje i Båtsfjord og Ordofjellrennet, årets siste turrenn.

De eldste på tid

Rennet på Båtsfjordfjellet starter ved Gednje for de eldste klassene og fra Ordohøyden for 15/16-åringene i konkurranseklassene.

Deltakerne i 14 årsklassen og yngre går rennet som turrenn og tidtaking gjøres ikke på disse.

Distansen fra Gednje til mål er omtrent 20 kilometer og ble for kirkenesløpernes del gjennomført av Sander Rasmussen i gutter18 og June Rognmo i dameklassen.

Gutter 15-løper Robin Stegavik dro med seg G14-løper Kyrill-Emil Lind-Hansen til startstreken for yngste konkurranseklasse gutter 15 og jenter 15 og hadde ham som makker i rennet i 15-kilometersløype. Denne fullførte de to på 38 minutter og åtte sekunder og passerte målstreken samtidig. Begge KOS-løperne kan se tilbake på svært gode resultater denne skisesongen som nå er avsluttet.

- En superfin solskinnsdag på Båtsfjordfjellet med kanongode forhold, blide og fornøyde skiløpere og høy fart på skiene. Løperne ble målt til mellom 30 og 55 kilometer i timen på ski nedover og bortover i knallgode løyper og lett medvind i pluss fire grader. Kan man ha bedre forhold på et skirenn? Og hvem kan tenke seg at det er på Båtsfjordfjellet man er, spør Stein Lind-Hansen i KOS.

Toppremier

Han oppfordrer alle til å ta turen til Ordofjellrennet neste år.

- Topp forhold kan fort oppstå flere ganger. Og ingen matcher premiene til arrangørklubben Båtsfjord sportsklubb, femkilos eske med Torskeloins i konkurranseklassene. Man er jo i Båtsfjord - fiskerihovetaden - tross alt , sier Lind-Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no