22. nov
 
Siste Ulvang-stipend delt ut til stortalenter

Publisert: 04.mar.2019 18:15
Oppdatert: 04.mar.2019 18:18

Skytter Anne Beate Andersen Hætta (17) fra Kautokeino og taekwondo-utøver Celine Christensen Olsen (17) fra Vardø får 50.000 kroner hver til videre satsing.

Det melder Finnmark idrettskrets i det som blir den siste stipend-utdelingen fra fondet opprettet av Vegard Ulvang. Det er kretsen sammen med Altaposten og fylkeskommunen som utgjør stipendkomiteen. De hadde i år 27 søkere innen 14 idretter å velge blant.

Hætta fra Kautokeino ble i 2018 tatt ut på landslaget i leirdueskyting, og ble nordisk mester. Nå sikter hun mot OL.

Vardøværingen Celine Olsen skal i april til Tyskland for å delta i VM for juniorer. Hun fikk bronse i junior-EM i fjor.

- Taekwondo er ikke bare en hobby, det er en del av meg. Jeg elsker å bruke tiden min på det. Jeg vil knalle til så godt jeg kan siste året som junior, før jeg blir senior og skal trene enda hardere, uttaler hun i pressemeldingen.

Ketil Ulvangs minnefond var opprinnelig opprettet etter leteaksjonen høsten 1993, da Vegard Ulvangs bror forsvant på treningstur. Han ble først funnet våren etter, men i mellomtiden hadde en hel del penger blitt samlet inn til å hjelpe med søket. Disse pengene ble grunnlaget for minnefondet.

Midler fra Ulvangfondet kan bare tildeles utøvere som er tilsluttet idrettslag i Finnmark.

Utøverne må gjennom resultater ha dokumentert talent, og forsikre at de satser maksimalt på å nå et topp nasjonalt/internasjonalt nivå. Utøverne må også forsikre at de tar klar avstand fra bruk av dopingmidler.

I fjor var det skihopper Anna Odine Strøm fra Alta og dressurrytter Moy Susanne Birkenes fra Tana som fikk tildelt 50.000 kroner. I 2013 ble det tildelt 300.000 kroner fra fondet til skilekområdet ved Skytterhusfjellet utenfor Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no