19. okt
SKILTET: Ubaldo Bagnaresi og Ermanno Gaiga har syklet over hele verden, fra Nordkapp til Roma og i det gyldne triangel i Asia. Nå skal de sykle jernteppe-ruta. ? Vi er så langt hjemmefra, ler de to italienerne.
 
Skal sykle hele jernteppe-ruta
De to italienerne Ubaldo Bagnaresi og Ermanno Gaiga skal sykle langs hele det gamle jernteppet, fra Grensen til Istanbul.

Publisert: 03.jul.2013 14:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

– Hvorfor vi gjør dette? Spør du kona mi så er det fordi jeg er helt sprø, ler Ubaldo Bagnaresi. Han kommer fra Ravenna i Italia og ble for et halvt år siden kjent med Ermanno Gaiga fra Verona. Begge er like lykkelige når de får ta lange turer med pedalkraft.

Gjestfrihet

– Vi er medlem av den samme sykkeorganisasjonen i Italia, og ble kjent med hverandre for seks måneder siden. Vi snakket om hvor vi hadde vært og hvor vi hadde lyst å dra. Ermanno har syklet fra Nordkapp til Roma og hadde lyst å dra tilbake. Jeg hadde også lyst reise nordover, så da ble vi enige om å gjøre det sammen. Og her er vi, ler Ubaldo Bagnaresi.
Her betyr hos Bernt Nilsen i Kirkenes, fordi alle tre er medlem av en gjestfrihetsorganisasjon som heter Servas.
– Vi kom til Kirkenes og søkte opp hvem som bodde her. Bernts navn dukket opp, så vi ringte og spurte om vi kunne bo hos han et par dager og han sa bare kom, forteller Bagnaresi.

Fred og kjærlighet

– Vi vet ikke hvor langt det er, forteller han. Han har en reiseguide som heter «The Iron Curtain Trail» og består av tre bøker med kart og beskrivelser. Turen går gjennom 14 land og er planlagt å ta 80 dager.
– Vi skal sykle så nært grensa som mulig langs det gamle jernteppet. Det blir ikke korteste vei og hensikten vår med turen er å spre et budskap om fred. Kjærlighet kunne løst mange konflikter, make love, not war! I de landene vi skal besøke vil vi finne rester av gamle konflikter, og i noen land lever konfliktene ennå. Vi vil treffe mennesker og snakke med dem, om fred og om å være åpne mot andre mennesker. Det er vårt lille bidrag til en fredeligere verden, forteller Bagnaresi.
Første etappe gikk fra Kirkenes til Grense Jakobselv på onsdag. Ute ved elvemunningen, der fastlandsgrensa til Norge og Russland starter, starter også den offisielle delen av turen.

Teknologi

De to pakker syklene mens de ler og spøker. Humøret er på topp, og utstyret mangler det heller ikke på. Ubaldo Bagnaresi er den som snakker mest engelsk og forklarer hva slags ekstrautstyr han har på sin tyske sykkel. Han peker på en liten dings på forhjulet.
– Dette er en dynamo som leverer strøm til et batteri, derfra kan jeg lade mobiltelefonen mens jeg sykler, og der har jeg GPS og mp3-spiller til musikk, og jeg monterer også høyttalere på stanga sånn at jeg har litt musikk og rytme. Da blir det litt lettere å sykle. Og så kommer vi til å oppdatere bloggen vår litt underveis. Der vi finner gratis wi-fi vi og kan logge oss på, forteller han. Bloggen finner man på Versas italienske nettsider.

Sitte godt

– Han har et sånt gele-sete, sier Bagnaresi og peker på kameratens sykkel. Selv sverger han til et sete av hardt lær.
– Det er det stødigste og beste setet i verden. Men det blir ikke så mye «make love» når jeg kommer hjem til kona, innrømmer han og ler.
– Men det ordner seg etter et par måneder, legger han til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no