22. okt
FEM RENN: Asle Aleksander Anthi (9), Camilla P. Fredriksen (7), Elise Andrea Kalliainen (5), Mathilde Kristin Eriksen (3), Tuva Caroline Olsen (4) og Vanessa Jade Lie (5) gikk alle fem skikarusellene på Jakobsnes i år. Det gjorde også Joakim H. Josefsen, som ikke var til stede da bildet ble tatt.
 
Skaper liv i Jakobsnes IL igjen
Barnefamilier redder idrettslaget.

Publisert: 07.apr.2014 15:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Etter flere år med null aktivitet har det sovende idrettslaget på Jakobsnes våknet. Aktiviteten på avslutningen for skikarusellen på Bøkfjord skole forleden viser virkelig at idrettslaget er liv laga og miljøskapende for hele bygda.

114 medlemmer

Totalt har idrettslaget på Jakobsnes 114 medlemmer. Et stor tall sett i lys av at idrettslaget har hatt full stillstand de siste årene. Tirsdag var det premieutdeling for ungene som har gått skikarusell denne vinteren.

– Idrettslaget har ligget nede en stund etter dårlig aktivitet. Skikarusellene har vist at vi er på gang igjen, sier leder i Jakobsnes idrettslag, JIL, Thomas Pettersen.
Han flyttet til Jakobsnes i 2008 og var med på å sparke liv i idrettslaget. Noe av det første som ble påbegynt var skikarusellene, med tre renn i fjor. I år har de slått til med fem karusellrenn.

– Det har jo vært et styre i idrettslaget, men aktiviteten har vært lav. Men det er mange småbarnsfamilier her og deltakelsene på skikarusellene har vært høye med rundt 30 hver gang og tilsammen 49 deltakere. I tillegg har vi hatt orienteringsposter lagt ut her, skøytebane utenfor skole og rustet opp lysløypa og kjørt spor. Totalt tre mil med løyper i og rundt Jakobsnes, mot Langevannskjosen og Stordalen. Det har vært satt ut trimbøker med gavekort, der man kan gå mot Svartaksla, Ropelv, småbåthavna og Linken, sier Pettersen.
Totalt er det 24 elever på Bøkfjord skole.

– Nedleggingsspøkelse har satt sitt preg, men tilflyttingen av småbarnsfamilier til bygda har skapt ny optimisme.

– Hvilken aktivitet vil dere ha i tiden som kommer?

– Målet er å aktivisere flest mulig her på Jakobsnes, men foreløpig har vi ikke planer om å igangsette noen langrennsgruppe. Og på sommeren skal ungene få mulighet til å delta på orientering. Vi har jo også grusbanen her fortsatt, selv om vi foreløpig ikke har ambisjoner om noe fotballag her ennå. Så får vi se hvilket aktivitetsnivå det er mulig å ligge på i årene som kommer, sier Pettersen.

Fem renn

Mandag 24. mars ble det femte og siste rennet i skikarusellen på Jakobsnes gjennomført. Som alltid fant mange publikummere veien til løypa og kafeen. Diplomer og medaljer ble delt ut til 49 løpere under bygdekvelden på Bøkfjord skole.
– Styret ønsker å takke alle deltakere, publikum/kafègåere og alle som har deltatt på dugnad under skikarusellen, sier nestleder Grethe Skauge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no