13. okt
DUGNAD: Leder Jarle Hilfred Olsen i KOS leder en dugnadsgjeng som er klare til å ta i mot skiløpere fra hele Øst-Finnmark. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Skicup i skileikanlegget
Kommende søndag avholder Kirkenes og omegn skiklubb skicup i skileikanlegget.

Publisert: 02.des.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Månedsskiftet november/desember betyr at det er tid for å ta fram stoppeklokka for de som driver med langrenn i Sør-Varanger. Og kommende søndag, 4. desember, møtes hele skifamilien i Øst-Finnmark til sesongens første skidyst i Kirkenes.

Mye folk

Leder Jarle Hilfred Olsen i Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) sier at det er gledelig at det endelig begynner å skje noe på skifronten.

- Våre skirekrutter har forberedt seg en god stund nå. Og med både håndball og ski i byen så er det nok mange ungdommer som legger veien innom Sør-Varanger også denne helgen. Og det er jo positivt for kommunen. Kanskje drypper det litt på handelsstanden også, sier OLsen.

Gjennom høstens etablering av snøkanonanlegg i skileikanlegget ved Skytterhusfjellet kan KOS invitere til sonerenn her.

- Løypa er god og på rundt halvannen kilometer. Arrangementet er åpen for barn fra andre klasse og oppover. Stilarten er fristil. Nå er det bare kulda som kan sette en stopper for konkurransen. Naturen rår vi ikke over, sier Olsen.

Yr.no melder om fint vær og ni minusgrader kommende søndag. Da burde det være tilnærmet perfekte forhold for små og store langrennsløpere.

Finnmark skikrets arrangerer årlig en skicup for de som går i femte klasse og eldre. Første rennet i denne cupen avholdes i Kirkenes i helgen.

- Med hele Øst-Finnmark samlet er det duket for mange spennende dueller. Team Finnmark har imidlertid samling for juniorene i Levi i Finland denne helgen. For disse løperne er starten på de store løpene i norgescup på Nes i Romerike 13. januar, sier KOS-leder Olsen.

Dugnadsgjeng

Nå er han og resten av KOS-foreldrene klare til å ta i mot skiløpere fra øst.

- Vi er en stor og flott dugnadsgjeng som har gleden til å starte skisesongen i Øst-Finnmark og som gleder oss veldig til å starte konkurransene, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no