18. okt
NYE LEDERE: Leder Sven-Olaf Olsen og nestleder Cato Lindback sa ja til å bli KIFs lederteam etter mye fram og tilbake. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Skulle gi seg, men ble ny leder
Kirkenes idrettsforening sto uten både leder og nestleder. En vanskelig kabal skulle løses før årsmøtet var i mål.

Publisert: 26.feb.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Da KIF benket seg til årsmøte tirsdag kveld, sto medlemmene foran flere utfordringer. En av de største var å finne ny leder: Både leder Turid Gudim Aune og nestleder Sven-Olaf Olsen skulle slutte i vervene sine, uten at det var foreslått noen erstattere.

Det endte med at Sven-Olaf Olsen ble ny leder, og Cato Lindback nestleder. Men det krevde mye diskusjon og omrokering.

Kabal

En god stund så det ut til at foreningen skulle bli stående uten både leder og nestleder. Det var nemlig ingen i forsamlingen som meldte seg som kandidat. Flere viste til tunge jobber, og det var ikke aktuelt for Turid Gudim Aune å gå tilbake i ledervervet av personlige årsaker.

Det var imidlertid ikke aktuelt for medlemmene å forlate møtet uten leder.

Da måtte en skikkelig kabal løses for å få hele styret på plass.

Avtroppende nestleder Sven-Olaf Olsen var nølende, men ble etter hvert overtalt til å beholde nestlederstillingen. Etter mye fram og tilbake, og lovnad fra andre medlem om å overta en del av hans andre oppgaver, gikk så styremedlem Cato Lindback inn som nestleder, dersom om Sven-Olaf Olsen ville ta ledervervet.

Avtroppende leder Turid Gudim Aune ønsket fremdeles å involvere seg i KIF, selv om det ikke var aktuelt å fortsette som leder. Dermed gikk hun inn i den ledige posisjonen som styremedlem, og kabalen var løst.

- Det er flott at det løste seg ved at vi snudde kortstokken opp ned, og at alle trådde til for KIF, sier nyvalgte Sven-Olaf Olsen.

Manglende husstyre

Det andre hodebryet til KIF var å finne et nytt styre for KIF-huset. Der sto de uten husstyre ved starten av årsmøtet, noe som er imot klubbens reglement.

Etter hvert meldte Sten Aune og Per Erik Olsen seg til husstyret. Da mangler det én, som KIF-styret fortsetter å lete etter.

- Husstyret er på plass innen fredag, sier KIF-leder Sven-Olaf Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no