6. des
JEVNT: Alle gir alt når de står på startstreken 17. mai. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Skyver på 17. mai-stafetten
Arrangørene i Kirkenes IF hører på kritikken fra distriktene og skyver på 17. mai-stafetten.

Publisert: 12.mai.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Det er igjen klart for vårens vakreste eventyr, nasjonaldagsstafetten gjennom Kirkenes sine sentrumsgater. I fjor ble det satt en rekord med 20 deltakende lag. I år går de for 25. Minst.

- Det var helt fantastisk i fjor, med 120 løpere som fylte opp i sentrumsgatene 17. mai. 120, som byttet fra bunad, til løpeklær og tilbake i finstasen igjen. Det er ikke mindre enn imponerende, sier Trond Michelsen i KIF.

Distriktsinnvendinger

Arrangørene har ingen planer om å gi seg, men håper at alle skal gis like muligheter for å delta på løpestafetten, også de som ikke bor i Kirkenes.

- Vi har fått tilbakemeldinger fra Bjørnevatn og Sandnes på at de ønsker en litt senere start på 17. mai-stafetten. Det ønsket innfrir vi, uten at det forringer muligheten for å delta i borgertoget. Det vil fortsatt være halvannen time igjen til togstart, sier Michelsen.

Han gleder seg over at stadig flere tar på seg joggeskoene og begynner å trene.

- Holmenkollstafetten setter også rekorder, med over 50 000 løpere. Det er inn i tiden å løpe og det er en flott trend, som vi må ta vare på. Vårt arrangement er åpen for alle typer lag, også de som ikke er tilknyttet idrettslag. Vi tar i mot bydelslag, bedrifter og andre. Fjellet og Myra og Elvenes vel. Det er plass til veldig mange flere bydeler. Fyll opp de seks etappene, meld dere på og møt opp til KIF-huset, oppfordrer løpegeneralen.

Rekord

Og for de som ønsker å løpe så raskt som mulig og sette rekord, så er det Elvenes grensestasjon som har rekorden, satt for noen år siden.

- Rekorden er veldig bra den, men det skal være mulig å slå den, sier Michelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no