18. okt
GULL: Både Karina Andreassen og Pavel Korostel fra Kirkenes badmintonklubb tok gull under helgens Tana Open.
 
Slo fra seg i Tana Open
Kirkenes badmintonklubb slo godt fra seg under Tana Open siste helg. De unge talentene til klubben hentet med seg fire gull og fire sølv.

Publisert: 16.okt.2014 11:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Tana Open hadde rundt hundre utøvere med. Det åpne stevnet samlet det meste av badmintonspillere fra nordområdene siste helg. Mehamn IL glimret med sitt fravær, men derimot var det en stor russisk kontingent fra hele Nordvest-Russland.

– Russerne har etterhvert blitt fast innslag på turneringene i Finnmark og gir et godt løft, spesielt på seniorsiden for våre spillere, sier badmintontrener Aksel Espeseth.

Gull på gull

Kirkenes badmintonklubb stilte med en bra tropp i turneringen i Tana og forsynte seg godt av medaljebordet. De åtte medaljene ble likt fordelt mellom gull og sølv. Anastasia Vasilieva hentet to av gullmedaljene, mens det ni år gamle stortalentet Karina Andreassen og Pavel Korostel fikk ett gull hver. De samme spillerne fikk også sølvmedaljene.

– I tillegg var også aller de andre spillerne svært synlige under kampene i Tana. Vi registrerer at noen har trent bra og viste seg fram på en måte som gir håp også for de neste turneringene i Finnmark, sier Espeseth.
Niårige Karina Andreassen spilte i U13-klassen og også i U15-klassen (!). Hun fikk gull i double og var veldig nært gull også i singlefinalen. Også Ingelin Espeseth, en av Kirkenes badmintonklubbs (KBK) toppspillere, fikk matchingen hun var ute etter. Ingelin skal delta i norgesmesterskapet for U23-spillere om et par uker og brukte turneringen i Tana som gjennomkjøring. Hun stilte i seniorklassen for herrer og spilte jevnt med de flrste med både seire og tap. Det ble ingen edle medaljer på henne denne gang, men bronse i både double og mixdouble er pappa og trener Aksel rimelig tilfreds med.

Barents Open

Den neste utfordringen for kirkenesspillerne er i KBKs egen turnering Barents Open 25. og 26. oktober. Også på dette stevnet har rundt hundre spillere meldt sin ankomst. Blant disse er et stort antall russiske deltakere fra U13-spillere til senior.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no