20. okt
VARIERT: Iben Elizabeth Weie i Nordkinn slår hjul for å trene balansen. Hun lærte seg også masse andre teknikker i helga. (Alle foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Slo hjul blant 128 fotballspillere
Det er annerledes å møtes på og utenfor banen. I helga fikk 128 jenter fra hele Finnmark lassevis av erfaring i begge deler.

Publisert: 21.jun.2016 15:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Lørdag og søndag var det jentesamling i Bjørnevatn. Finnmark fotballkrets og Bjørnevatn IL hadde invitert lille- og småjenter fra hele fylket til Bjørneparken og Barentshallen, for å få dem med på allsidig trening.

Det var alt fra fotballkamper til matlaging, keeperøkter til foredrag om søvn og hvile. Og ikke minst treningsøkter med en landslagsspiller, idet Trine Rønning møtte opp på søndagen.

- Det har vært mye mat og foredrag om mat. Mye Oboy hele tida, konstaterer Sara Alamoudi, en av jentene i Kirkenes IF, idet vi møter opp lørdagen. Uten at det er en klage.

Annerledes

Det sosiale er også en stor del av poenget med slike samlinger. Siden det var seriekamper for både lille- og småjentelagene i helga, fikk jentene truffet hverandre både som motstandere og venner.

- Det er gøy å være venner med dem, og så skikkelige uvenner i kampen, sier Sara Stunes i KIF.

Kampresultat går ikke så mye ut over det sosiale etterpå, heldigvis. Iben Elizabeth Weie i Nordkinn forteller at det er helt annerledes å møtes på banen og utenfor.

- Når vi er på banen, dreier det seg mer om å slå dem. Men når vi trener, føler jeg meg mer trygg, for da konkurrerer vi ikke, sier hun.

Skummel kamp

Jentene fikk også se på to voksne fotballkamper den helga. Det var spennende - men kanskje også litt skummelt. For den ene kampen var et lokaloppgjør, og da ble KIF-jentene sittende på BIL-siden av tribunen. Det var en veldig høylytt kamp fra publikums side.

- Det var noen menn som kjefta litt mye. Litt sånn «ha dere vekk, dere sitter på feil side,» sier Sara Alamoudi.

Men det stoppet ikke jentene fra å lære litt fra spillerne på banen.

- Jeg følger med hvordan keeperne slenger seg. De er også veldig flinke til å få ut ballen og ta langskudd. Det sliter jeg med, nevner Veronica Berg Høvik i KIF-gjengen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no