11. des
FINALE: Kirkenes IFs småguttelag i cornersituasjon mot HIF/Stein.
 
Småguttene fikk sølv og jentene fikk fairplaypris
Både gutter og jenter fra Sør-Varanger kunne ta med seg premie hjem fra Altaturneringen i helga.

Publisert: 11.aug.2015 08:27
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

I helga ble den årlige Altaturneringen holdt på og rundt Alta idrettspark. Det kunne være rett opp under 20 kamper samtidig fordelt på banene.

Til topps

Fotballbarn og -ungdom fra Sør-Varanger var selvfølgelig også med, med totalt åtte lag fra Kirkenes idrettsforening, Hesseng idrettslag og Bjørnevatn idrettslag.

Det var det første småguttelaget til Kirkenes IF som skulle nå lengst av Sør-Varanger-lagene dette året. De nådde helt til finalen i sin klasse, der de tapte knepent med sluttstillingen 1-2 mot HIF/Stein.

Først hadde de kommet på toppen av tabellen i puljen sin, over både Nordreisa IL, Indrefjord og Sørøy Glimt/Øksfjord. Så bar det til sluttspill, der de slo både Freia IL, Indrefjord og TUIL for å komme seg til finalen.

– Det er alltid bittert og skuffende å tape en finale, men gutta gjorde sitt beste, og var stolte da de tok imot sølvmedaljen, forteller trener Ingar Henriksen.

– Det er alltid fantastisk å spille i Alta. De har flotte anlegg rundt om i hele kommunen, sier han.

Fairplay

Det litt eldre jentelaget fra Kirkenes klarte seg ikke like langt, der de tapte mot Bardufoss i kvartfinalen. Men de kunne likevel ta med seg pokal hjem fra Alta, idet de fikk turneringens Fairplay-pris.

– Vi fikk høre fra Finnmark fotballklubb at det var fordi vi hadde fin rullering av spillerne, at vi lot alle spille og ikke hadde så fokus på å toppe laget, og at vi også lot spillere fra småjentelaget spille. Og så hadde vi en fin tone med både motstandere og dommere, sier Harald Sørensen, en av jentelagtrenerne i Kirkenes IF.

Hesseng og Bjørnevatn

Hesseng IL hadde også et jentelag med, og de kom seg til åttendedelsfinalen. Der ble de såvidt slått av kommunefellene i Kirkenes IF, med stillingen 0-1.

Bjørnevatn IL deltok med to lilleguttelag. Der er det ikke plassering, men de fikk seg en hel del kamper mot unge fotballgutter fra både Finnmark og Troms.

– Vi var der med 18 spillere, og det var mange mål og mye glede. Det var jo lagrekord der i år, med over 400 lag og over 1000 kamper i turneringa. Begge lagene våre fikk fem kamper hver, forteller BIL-lilleguttrener Trygg Ole Nilsen.

Han legger til at det er bra for de unge spillerne å få spille mot andre lag enn de man treffer i øst, og dermed få variert motstand.
Kirkenes IF hadde også flere lag i turneringen. Kirkenes IFs småguttelag nummer 2 røk i åttendelsfinalen mot TUIL. Småjentene fra samme forening klarte seg også til åttendedelsfinale, men tapte der mot Tromsø IL.

I de litt eldre klassene kom Kirkenes IFs guttelag til kvartfinale, der de ble slått av Honningsvåg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no