18. okt
SLIT: Melkesyra er et slit. Her er Alexander Mikkelsen og Erlend Belsheim nesten oppe. Belsheim vant på tiden 15,35.
 
Snart klart for melkesyra
Går du rundt med en drøm om å fullføre Melkesyra, men ennå ikke begynt å trene? Du har en drøy måned på deg.

Publisert: 25.jul.2014 14:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Stadig flere har lagt inn en tur opp heistraseen til alpinbakken på Sandnes i sine treningsturer. Fra bunnen av heisstasjonen er det 470 meter fram og 125 meter opp. De fleste av disse metrene er de siste hundre metrene opp topphenget av traseen.
Det kan være greit med noe trening i beina før man starter.

Opp og fram

Har man planer om Melkesyras fulle distanse så går starten ved lavvoen til Barents safari. Først løper alle en runde rundt sandmoen ved utløpet til Sandneselva, før løypa fortsetter over Langfjordbroa og bort til bunnen av alpinbakken, der moroa - og melkesyreproduksjonen - begynner for alvor. Når man er på toppen, så følger deltakerne renntraseen ned igjen til bunnen, over Langfjordbrua igjen, en liten runde mot ridesenteret, før det er målgang der starten gikk.
I 2013 deltok 205 deltakere. Årets versjon er Melkesyre nummer tre. Arrangørene, MS-foreningen, vil at Melkesyra skal være en familieaktivitetsdag og i tillegg til Melkesyra, så arrangeres det et kortere løp for de minste.

MS-konferanse

Melkesyra arrangeres på MS-dagen 30. august. I tillegg til motbakkeløpet, så skal Finnmark MS-forening arrangere en større MS-konferanse i Kirkenes.
– Vi legger opp til et bli kjent-opplegg fredag, motbakkeløp og konferanse og med etterfølgende gallamiddag på lørdagen, sier leder i Finnmark MS-forening, Linda Merete Jensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no