22. okt
JURYENS DOM: Juryformann Tor Farstad orienterer kjørerne om at norgesmesterskapet avlyses av sikkerhetsmessige årsaker. Bjørn Tharaldsen (t.v), og Johnsen fra Kirkenes Motorklubb bistår juryen. (Alle foto: Jørn Fossmo)
 
Snøfall og førerfall stoppet Snowdrag-NM
Juryen hadde ingen andre muligheter enn å avlyse norgesmesterskapet i Snowdrag på Førstevannet etter de innledende kvalifiseringsrundene. En kjører falt før de avlyste.

Publisert: 20.mar.2017 13:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Snøen gjorde banen svært løs og det ble ikke forsvarlig å fortsette mesterskapet av sikkerhetsmessige årsaker. En kjører mistet kontrollen på scooteren i stor fart, men kom uskadd fra episoden.

Sikkerhetsmessige årsaker

Leder i juryen, Tor Farstad fra Meråker, opplyser at for at man skal kunne kåre en norgesmester i snøscooterdrag, er reglene slik at det etter kvalikrundene skal kjøres stige. Det er det samme som en utslagsmetode der to og to møtes, og vinnerne tilslutt møtes i en finale.

Dermed kunne en heller legge til grunn tidene etter kvalifiseringsrundene for eventuelt å kåre en vinner i de ulike klassene.

- Derfor var det bare å avlyse. Jeg synes virkelig synd på Kirkenes Motorklubb som på kort til tok utfordringen med å arrangerer mesterskapet og har jobbet knalhardt med å få alt på plass. Så skal tilslutt været ødelegge det hele. Det er trasig. Det er første gang vi har avlyst et norgesmesterskap underveis, sier han.

Han fikk samlet alle uttøverne i kafeen i hytta til jeger -og fiskeforeningen og redegjorde for juryens beslutning som de fleste var enige om. Det ble reist spørsmål om en kunne fortsette mesterskapet på søndag, men Farstad mente at værmeldingene tilsa at dette været ikke vil gi seg før langt ut på natt. Dermed var det ikke mulig å lage en bane som holdt den forskriftsmessige standarden.

Hastigheten som enkelte av disse scooterene oppnår, kan være opp mot 200 km/t. Etter 201 meter kreves det også en bremselengde på 2-300 meter.

- Vi ville ha fått samme problemer som i dag med løs bane. En bane for snøscooterdrag må ha tid til å sette seg før en sender kjørere utpå, var Farstad svar.

Skuffet motorklubb

Kirkenes Motorklubb var selvsagt svært skuffet over avlysningen, men hadde ingen problemer med å samtykke med juryens dom. Klubben har vært ekstremt uheldig med været. Fredag var forholdene perfekt med noen minusgrader. Og søndag var det meldt sol og lite vind. Men lørdagens vær ødela alt.

Dette mesterskapet som opprinnelig skulle ha vært gjennomført i Valle i Telemark, ble avlyst på grunn av snømangel. Paradoksalt nok skyldes avlysningen av NM på lørdag for mye snø og vær.

- Vi har jobbet natt og dag siden tirsdag, og det har blitt lite søvn, sier en skuffet Nina Fredriksen.

- Tråkkemaskinen har gått lange dager siden tirsdag for å klargjøre banen. Jeg dro først hjem i natt klokken 12, legger Stig Guttormsen til.

Så var det ikke annet å gjøre for de 34 deltakererne å pakke sammen. Det ble med de tre kvalifiseringsrundene, denne gangen. De fleste av deltakerne utenfor kommunen satte nok kursen hjemover i snøværet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no