19. okt
HJEM: KIF-jentene kom hjem med fly lørdag formiddag. Irene Sæther, Hedda Seip, Sofia Andreassen, Helene Jakola, Amanda Sørensen, Caroline D. Endresen, Malin Berg, Nora Hansen, Rebekka Witzø og Harald Sørensen.
 
Sølvjentene kom hjem
Litt før klokken elleve i formiddag kom Kirkenes IFs jentelag hjem til Sør-Varanger etter den fantastisk prestasjonen, sølv i Norway Cup.

Publisert: 01.aug.2015 13:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Til tross for at skuffelsen var der etter å ha tapt finalekampen med 1-4 mot Kolbotn, så var både spillerne selv, trener Harald Sørensen og de frammøtte godt fornøyde med prestasjonen.

- Vi vant sju av åtte kamper og sølv er en seier i seg selv, sa Irene Sæther, som har meldt overgang til Fløya, men som var med som gjestespiller i KIF under Norway Cup.

- Vi hadde i utgangspunktet lyst til å ha det gøy, men så gikk det hele veien. Det var en fantastisk opplevelse, sier Sæther.

Trener Sørensen var ikke så rent lite rørt da spillerne hans kom inn i ankomsthallen på Kirkenes lufthavn lørdag formiddag.

- Det er fantastisk at så mange stiller opp, både varaordfører, ledere i KIF og andre, sier han.

Sørensen sier at det har vært en fantastisk positivitet og "drive" i spillerne hele uka.

- Når sluttspillet begynte og vi så at vi var på høyde med de andre lagene, så forsto vi at dette kunne holde helt inn. I et sluttspill kan alt skje og vi hadde flyten, sier Sørensen.

Den største prestasjonen mener han var 1-0-seieren over Egersund i semifinalen.

- Jeg har aldri i min tid som trener for dette laget sett jentene krige så mye som de gjorde da, sier han.

KIF stilte i klasse 15-16 år og spilte med to småjentespillere. Kolbotn, som vant finalen, spilte med et rent 16-årslag.

- Finalen var en utrolig artig opplevelse, med stor finale-arena, intervju med MIni og defilering på banen. Dette har vært en fantastisk opplevelse for oss alle sammen. Dette skal vi nå bygge videre på inn mot kretssluttspillet senere i høst. Det er siste sesongen for denne gjengen, men her er masse å bygge videre på, sier Sørensen.

Les mer om KIF-jentenes Norway Cup-eventyr i tirsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no