19. okt
LIGA: Gutter og smågutter fra Sør-Varanger og Petsjenga skal begynne å spille i felles liga vinterstid.
 
Sør-Varanger- og petsjengaklubbene starter liga
Felles liga og jevnlige treningssamlinger skal styrke klubbene.

Publisert: 04.sep.2014 14:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Vi har store forventninger til at dette prosjektet skal bidra til å styrke det sportslige samarbeidet på tvers av grensa, sier Silja Støyvva Arvola, leder for KIF aldersbestemt fotball.

Hun tror samarbeidet med de russiske klubbene vil utvikle og berike fotballen i Sør-Varanger.

Felles liga

De to hovedaktivitetene det nå legges opp til er felles ligaspill og halvårlige treningssamlinger. I Barentsligaen vil Kirkenes, Bjørnevatn, Hesseng, Tornado Nikel og Delfin Zapoljarnij møtes på toårig prøvebasis for nivåene smågutter og gutter. Kampene skal spilles på begge sider av grensa i vintersesongen.

Samarbeid

På halvårlige treningssamlinger for KIF og Tornado skal man bruke både norsk og russisk treningsmetodikk, samt dele tiden mellom norske og russiske trenere. Her vil også jentespillere få delta.
Prosjektet skal bidra til å styrke sportslig samarbeid over grensa, noe som i sin tur også vil påvirke utviklingen av fotballen i Sør-Varanger positivt, heter det i en pressemelding fra KIF.

Styrke kontakten

Prosjektet har et langsiktig perspektiv, og i løpet av prosjektperioden vil det bli vurdert om andre aldersgrupper også kan bli med senere. Prosjektet er begrenset til Sør-Varanger og Petsjenga på grunn av kort reisevei og enkel tilgang til reisedokumenter.

I tillegg til det sportslige har prosjektet en ambisjon om å styrke kontakt og kulturell forståelse mellom partene i tillegg til økt kunnskap om fotball og treningsfilosofi, heter det i pressemeldingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no