18. okt
NEDE: Fotballen i Sør-Varanger ligger nede. Det symboliseres ved uttrykket i øynene til BILs midtstopper Donatas Montvidas etter 0-8 mot Finnsnes. KIF tapte med samme sifre mot Senja 2.
 
Sør-Varanger-Troms 0-16
Sør-Varangers to beste fotballag fikk seg en god leksjon av to Troms-lag i helgen. Både KIF og BIL tapte 0-8.

Publisert: 28.jul.2013 21:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Lørdag fikk det unge laget til Kirkenes IF seg en leksjon i effektiv fotball da de gjestet Senja 2. Tore Veseth Olsen scoret to mål i løpet av de første to minuttene. Mortadga Alkanany, Torje Slettli og Erik Lomås økte ledelsen til 5-0 til pause. Krister Flytøren, Frode Stefanussen og et KIF-selvmål gjorde at KIF ble knust med 8-0.

Flaut

- Vi fikk oss en skikkelig kalddusj med to tidligere må. Så løftet vi oss en periode, før de nettet tre til før pause. Da var kampen avgjort, sier KIF-trener Tor Martin Hegrenes.
Han mener at det er flaut å tape 8-0.
- Ja, det er flaut og skal nesten ikke gå an. Det går nesten på æren løs. Vi hadde forberedt oss godt, men likevel taper vi så mye som vi gjør. Nå legger vi denne kampen vekk og konsentrerer oss om neste, sier Hegrenes.
KIF har nå ikke scoret på fire og en halv kamp og sliter med å få det offensive spillet til å gli. Spesielt savner laget en goalgetter.

Leksjon av serielederen

Søndag fikk Bjørnevatn IL nok å bestille hjemme mot serieleder Finnsnes. Førsteomgangen var ren overkjørsel. Daniel Aga nettet allerede etter tre minutter, så fulgte Jonas Nikolaisen Simonsen, Joakim Einebakken Nilsen og Thomas Kristiansen opp og det var bare gått et drøyt kvarter.
BIL kom noe mer med, men det var Finnsnes som sto for spill og muligheter. Dan-Roger Roland økte til 5-0 etter 35 minutter, som ble pauseresultatet. 6-0 kom tre minutter ut i andreomgangen, ved Nikolaisen Simonsen, mens 7-0 og 8-0 kom etter 80 og 90 minutter ved Per Styve.
En periode i andre omgang var BIL bra med og kunne redusert ved Kim Gøran Nilsen, som hadde en dobbelsjanse. Men det var Finnsnes som fortjent kunne reise hjem med tre poeng. Hadde det ikke vært for BILs meget gode keeper, Fredrik Falle, så kunne det fort blitt 16 mål til serielederne.
- Ja, dette ble klasseforskjell, som det gjerne blir når topp møter bunn. Det blir for mange feilpasninger fra vår side og med en dårlig start er vi sjanseløse, sier assistenttrener Steinar Lantho.

Nye muligheter

BIL møter Fløya i Tromsø i en ny vanskelig kamp kommende torsdag. KIF får en mulighet til å reise kjerringa hjemme mot Tverrelvdalen lørdag. KIF ligger på ellevteplass med 15 poeng (Finnsnes leder med 31). BIL ligger nest sist med ni poeng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no