19. okt
MÅL: Bjørnevatns Lars Mentyjærvi Hølvold var den eneste spilleren fra de tre sør-varangerlagene som fikk nettkjenning denne helgen.
 
Sør-Varangerlagene tapte 1-20
Kirkenes IF og Bjørnevatn ILs herrer og Hesseng ILs damer spilte alle på bortebane denne helgen. De tapte tilsammen 1-20 i en helsvart weekend for sør-varangerfotballen.

Publisert: 14.sep.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det er lenge siden det ikke har vært noe positivt å melde fra noen av de tre seniorlagene. Men etter KIFs 0-8 for Fløya, BILs 1-5 mot Ishavsbyen og HILs 0-7 for Alta, er det temmelig få lyspunkter.

Ristet i grunnvollene

Daglig leder og trener for A-laget til KIF, Harald Sørensen, innrømmer at det var en skikkelig blåmandag på KIF-huset.

– Det er tøft å tape fotballkamper og vi merker dette. Å tape 0-8 fører til at det rister skikkelig i grunnvollene, sier Sørensen.
Fløya er desidert beste lag i 3. divisjon avdeling 12.

– De er et velidg godt lag og de rundspilte oss i lange perioder av kampen. Fløya er aggressive, har et jevnt lag og er tidlig opp i press. De hadde gode innlegg fra sidene og er flinke til å følge på med folk foran mål. Fløya hadde utrolig god uttelling i denne kampen, men er det soleklart beste laget i avdelingen. De vinner selvsagt helt fortjent og i lange perioder var det divisjonsforskjell mellom lagene, sier Sørensen.

KIF var brukbart med i første omgang. Men det er Fløya som fører og leder 2-0. KIF er offensive fra start i andre omgang og har tre brukbare muligheter. Så kommer 3-0 etter 50 minutter.

– Fra da og ut er det veldig tungt og vi henger overhodet ikke med. Vi hadde en offensiv tankegang og skulle stå høyt og nekte dem å spille ut fra keeper. Vi lyktes brukbart med dette i første omgang, men de får mål på gode overganger. Det skal naturligvis ikke skje, men i andre omgang faller vi sammen, sier KIF-treneren.

Hvordan skal dere reise dere og slå tilbake mot Skarp kommende helg?

– Det er lov å være skuffet når man taper 0-8, men vi skal reise oss. Det er tungt å tape fotballkamper. Nå skal vi bruke treningene til å gjøre oss ferdig og se framover og ikke bruke for mye tid på å grave oss ned. Vi må bare gå i oss selv hver og en av oss. Vi har fire kamper igjen og vi kan selv avgjøre dette. Nå er det kun Brage Andreassen som mangler til helgen. Vi skal ta en kamp av gangen og reise kjerringa etter denne kalddusjen, sier Sørensen.

BIL skåret

Lars Mentyjærvi Hølvold var den eneste spilleren fra Sør-Varanger som fikk nettkjenning denne helgen. Han skåret 1-4-målet mot Ishavsbyen. Det endte 5-1.

Trener Dag Helmer Mathisen benyttet anledningen til å gi fem junior sjansen fra start, blant dem guttespillerne Andreas Ingerøyen Hansen og Martin Vangen Mentyjærvi muligheten. Andreas kom inn mot slutten, mens Martin var med fra start, men ble byttet ut ved pause.

– Dette var ikke noe å juble for. Det ble en merkelig fotballkamp. Vi hadde full kontroll og spilte knallgodt i første omgang, som endte målløs. Vi hadde mye ball, men skapte lite. Så får Ishavsbyen mål ut av ingenting. Vi fortsetter å trykke og de får enda ett. Da blir det tøft og resultatet ble stygt, sier Mathisen.

Nå er spillerne hans klare for serielederne Fløya, som kommer til Bjørneparken søndag.

– Det var en skuffet og forbannet gjeng som satte seg på flyet søndag kveld. Nå skal vi mobilisere og gjøre vårt ytterste for å få en hjemmeseier. Det blir vanskelig, men vi skal prøve. Vi gir ikke opp og satser fortsatt på å komme blant de fire beste som vil gi oss muligheten til spill i neste års regionserie, sier BIL-treneren.
Sondre Bergstedt Flaat (2), Thomas Haugen Pedersen, Sander Sigvardsen og Christian Andersen sto for målene til Ishavsbyen.

Målløs første

Hesseng ILs fotballdamer i andredivisjon har mistet nesten et helt lag fra før fotballferien. Mange av spillerne har flyttet, mens andre sentrale spillere sliter med skader.

Mot Alta i Finnmarkshallen i helgen forsvarte Hesseng seg godt og greide å holde nullen i første omgang.

– De hadde et visst overtak, men ingen store sjanser, sier trener John Henrik Mienna.

I andre omgang slipper HIL inn tre tidligere mål. Dette fører til at spillerne gir opp.

– De strutter ikke akkurat av selvtillit etter en vanskelig sesong, sier Mienna.

Situasjonen blir ikke bedre av at HIL-keeper Natanga Kalabatama måtte gå ut med skade. Kaptein Sofie Hansen går i mål og må hente ballen ut av nettet tre ganger.

– Selvfølgelig er det fortjent at Alta vinner, men sju mål er litt i overkant, sier HIL-treneren.

Hanne Emaus 3, Hedda Eline Haugsnes, Anita Kristensen, Benedicte Elise Dahl og Emilie Slettli skåret målene for Alta.
Nå venter Bardufoss hjemme og Porsanger borte, før marerittsesongen er over for Hessengs del.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no