22. okt
DUGNADSGJENG: Siste innsats før banen er klar til bruk. Her er noen av ildsjelene som har lagt ned flere timer for å få tennisbanen klar. Tore Fredrik Nilsen (t.v), Sven Inge Astrup, Frode Johnsen og Ken Ingebrigtsen.
 
Splitter ny tennisbane står endelig klar
Nå kan man med en tennisrekkert, gode venner og iver slå et slag tennis i Sør-Varanger.

Publisert: 11.sep.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Utallige dugnadstimer og stort engasjement i Hesseng Idrettslag har gitt resultater.

Etter to år med planlegging har alle leveranser kommet, banedekket er lagt og nettet er satt opp. Endelig kan Frode Johnsen i Hesseng IL annonsere at tennisbanen, som ligger ved lekeplassen mellom Røsslyngveien og Myrullsvingen, er klar til bruk.

- Vi har planlagt banen i noen år, og håpte å ha den ferdig nå i september. Det har vi klart. Nå står den til fri benyttelse for alle i kommunen, sier Johnsen fornøyd.

Må brukes

Nå håper Johnsen at banen kan bli et populært tilskudd i idrettstilbudene i kommunen. Samtidig håper han at idrettsanlegget kan fungere som et samlingssted for store som små.

- Vi håper at den blir brukt av så mange som mulig og at det blir et populært tilbud blant kommunens innbygger, sier han og legger til at det er satt opp godt lys rundt banen slik at den vil være mulig å bruke utover høsten.

Selv om banen er klar har imidlertid idrettslaget fortsatt noen arbeidstimer foran seg. Ifølge Johnsen er det eneste som gjenstår for å skape samlingsstedet han drømmer om et gjerde, bord og litt stell av området rundt banen.

- Banen er som sagt klar til bruk, men vi vil sette opp et gjerde rundt banene. Videre så skal vi forskjønne området rundt ved å fjerne noen dunger og gjøre det til et fint sted å være. Det vil også bli satt opp benker og en utstyrs-bod.

Dugnadsånd

Tennisbanen kan på mange måter sies å være et resultat av god gammel dugnadsånd. Men hvor mange timer som har gått med til arbeidet med kommunens nye fritidstilbud er Johnsen usikker på.

- Det har vært ganske mange, men jeg vet ikke antallet. Vi begynte i juli med selve arbeidet, og før det har vi lagt ned to år med planlegging og søknader, sier han.

Innsatsen til medlemmene har sammen med stor velvilje hos lokale aktører hjulpet idrettslaget å holde kostnadene nede, ifølge Johnsen.

- Hjelpen fra mange frivillige og næringslivet i kommunen har gjort at vi har bygd for godt under budsjettet vår. Men det har kommet noen ekstra utgifter på slutten, sier han.

Budsjettrammen Hesseng IL har satt på prosjektet med å få i stand en tennisbane strekker seg mot 900. 000 kroner. Banen er hovedsakelig finansiert gjennom dugnad og spillemidler som idrettslaget har søkt om.

Inntil idrettslaget har mottatt spillemidlene har de tatt opp et lån av kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no