19. okt
FORNØYD: William Sjøstrand i Kirkenes Puckers er godt fornøyd med hva verdens nordligste ishockeyklubb har fått til i sine første 15 år.
 
Sprek ishockeyklubb holder spaken tross utfordringer
Tirsdag fylte verdens nordligste ishockeyklubb, Kirkenes Puckers, 15 år. Den spreke klubben ved Lillebanen fortsetter å kjempe for ishall og utvikle unge, talentfulle ishockeyspillere.

Publisert: 03.nov.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Side 10 og 11

Kirkenes Puckers 15 år:

Etter noe tids planlegging så ishockeyklubben dagens lys i Kirkenes 1. november i 2001. Dagens leder, William Sjøstrand, var med på stiftelsesmøtet og er stolt over det han har vært med å skape ved Lillebanen. Vi treffer han ved klubbhuset i Lillebanen, der pokalene er lagret, banneret på sentral plass og der det diskuteres ishockey sent og tidlig.

- Ja, det har vært en fin reise med mange gode opplevelser og minner, sier Sjøstrand, som til tross for en del motgang i bestrebelsene for å få bygd en ishall, tar løs på de neste 15 årene mer kamplysten enn noen gang.

Vennskapskamper

I 2003 kom Puckers i gang med vennskapskampene mot Nikel og Ivalo og etterhvert også med nordnorsk mesterskap mot Narvik og Tromsø. Barents Hockey League startet opp i 2008, med Nikel, Zapioljarny, Sputnik, Murmansk og Ivalo som motstandere. Etterhvert er Tromsø og Olenegorsk kommet til.

- Narvik er på tur inn. Kommer de med i BHL, må vi ha inn ett lag til fra Russland, slik at vi med åtte lag kan dele opp i to puljer, øst og vest, sier Sjøstrand, som også er leder for BHL med mulighet for gjenvalg om et par uker.

- Jeg er stolt over at vi har greid i flere sesonger en femteplass mot tøff motstand i BHL, sier han.

Også de yngste spillerne spiller i BHL. Fra nå vil det bli sånn at lagene Nikel, Zapoljarny, Sputnijk, Polarnij, Toloma og Puckers møtes.

- Det er de lagene i seriespillet uten kunstis. Tapene blir store dersom vi møter lag med ishall, sier Sjøstrand som berømmer Barentssekretariatet og sponsorer for at Puckers kan delta i internasjonale kamper.

Rekruttering

Kirkenes Puckers bygde opp en barne- og ungdomsavdeling, mye takket være trener Jens Gulbrandsen.

- Rekruttering er og har alltid vært noe av det viktigste vi har drevet med. Men våre fasiliteter, eller mangel på disse, gjør at vi fra å være 30 yngre spillere, nå er nede i halvparten. Det er litt vanskelig å holde på de unge uten en ishall. Vi produserer spillere, men har ikke mulighet til å holde på dem og utvikle dem etter tolv-tretten års alder.

Kirkenes Puckers har de siste årene hatt seks spillere som har gått ishockeyskole på Lillehammer, i tillegg til én i den latviske hovedstaden Riga.

- I tillegg har vi to spillere med på finsk seriespill, sier Sjøstrand.

Ishall

Kirkenes Puckers har holdt på i flere år med iherdige forsøk på å få bygd ishall. Så langt har de ikke lykkes, på grunn av økonomien. Men ishockeyentusiastene i Kirkenes gir ikke opp.

- Det er fortsatt ishall som må være framtiden for oss. Det er slitsomt å drive med ishockey uten hall. Men vi gir ikke opp. Vi skal i møte med ordfører Rune Rafaelsen om ishallsaken. Det finnes alternativer til det som vi fikk nei fra Kulturdepartementet på nå. Man kan bygge en hall til tolv-tretten millioner kroner fra Finland eller Estland. Zapoljarny skal også bygge en hall nå og den koster fire-fem millioner kroner. Går vi for en slik løsning, så må vi investere i en frysemaskin til fire-fem millioner kroner, som lager isen i hallen, sier Sjøstrand, som reiser med store og små Puckers-spillere til Olenegorsk og turnering der i neste uke.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no