19. okt
SESONGSTART: Trine Sæternes i SIL og Fred Inge Eilertsen i KIF ønsker velkommen til en ny o-sesong. Det starter med åpent treningsløp i Kirkenes sentrum. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Starter o-sesongen på gata
Trine Sæternes fra SIL og Fred Inge Eilertsen fra KIF inviterer til sesongens første o-løp. Alle som har lyst, ferske og erfarne, er hjertelig velkommen i Kirkenes sentrum på onsdag.

Publisert: 25.apr.2016 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

- De neste to onsdagene før vårens første store løp, Råtassen, arrangerer vi treningsløp. Det første allerede denne uka, og da inviterer vi alle som har lyst til å prøve seg til Kirkenes sentrum og gateløp, sier Fred Inge Eilertsen i KIF.

Nybegynnere

Han forteller at alle er hjertelig velkommen, enten de er med i en klubb fra før eller ikke har begynt ennå.

- Bittelitt erfaring fra før gjør ikke noe, men vi kommer til å forklare hvordan kartet fungerer. Hvis man er 9-10 år gammel, er man stor nok til å finne postene alene, men hvis man er yngre enn det, bør man ha foreldrene med seg. Postene er nemlig spredt ut i Kirkenes sentrum, men det skal være gode kontrollerte forhold med tanke på trafikk, og det er ikke mulig å gå seg bort, sier Eilertsen.

For alle

For de eldre kan dette være en anledning til å ta en gatevandring med kart i Kirkenes, og for skiløperne kan dette være en fin overgangsøvelse fra vinter- til sommersesong.

11. mai, den neste onsdagen, er det verdens o-dag.

- Da vil forbundet ha flest mulig ut og løpe orientering, og man skal prøve å sette verdensrekord, forteller Trine Sæternes. Hun sier klubbene vil komme tilbake med informasjon om hvordan man gjennomfører dette i Sør-Varanger.

Førstkommende onsdag møter man opp nedenfor kirka, og det er de tre o-klubbene i Sør-Varanger som står bak, Pasvik Hauk, KIF og SIL.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no