19. okt
MÅL: Sebastian Bangsund Pedersen, med A for Assistent-kaptein på brystet, feirer mål med sine lagkamerater under ishockeyskolen i Montreal.
 
Startet ferie med ishockeyskole
Brødrene Sebastian og Sivert Bangsund Pedersen på Sandnes brukte de to første ukene av årets ferie til å trene ishockey.

Publisert: 13.jul.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

Og gutta med ishockeyfeber litt over gjennomsnittet greide seg ikke med én ishockeyskole, men to. Først på Lillehammer, før de dro over dammen til verdens ishockeyhovedstad, Montreal i Canada.

Holdt nivået

Skolen på Lillehammer er storebror Sebastians femte år på rad, og Siverts andre.

– Dette er en meget bra skole, som trekker barn og ungdom fra hele hockey-Norge, sier pappa Svenn-Yngvar Pedersen.

Avtroppende landslagstrener, Roy Johansen (nå i Vålerenga Hockey) var som vanlig på plass, sammen med flere kvalitetstrenere.

– Det er gledelig å se at to gutter fra Sør-Varanger kan holde samme nivå som jevnaldrende fra store klubber på østlandet, sier ishockeypappaen.
Uka på Lillehammer var nok bare en oppvarming til det som ventet uka etter, treningscamp i anlegget til favorittlaget til de to ishockeyspillerne, Montreal Canadiens. I tillegg til å spille ishockey i Finland, spiller Sebastian og Sivert også i Kirkenes Puckers. Det som ventet dem i Canada var noe ganske annet enn Lillebanen. NHL-lagets anlegg består av to isflater og en fullstørrelse fotballhall, et digert treningsstudio, samt kafe og noen butikker. Ishockeyklubben hjemme drømmer om at det en dag også kan stå en ishockeyhall klar til de som vil spille ishockey her.

– Dette er en meget populær camp, som var fulltegnet allerede i januar, og som trekker deltakere fra hele det østlige Canada, og områder nordøst i USA, sier Pedersen.

At ishockeyskolen er populær, er kanskje ikke så rart, all den tid deltakerne alltid får besøk av flere av NHL-lagets stjernespillere.
Allerede den første dagen kom Montreal Canadiens superstjerne og Canadas landslagskeeper, Carey Price, på besøk. Da var det mange store øyne for de unge, talentfulle ishockeyspillerne på campen.

A på drakten

Utover uka gikk det bokstavelig talt slag i slag med gode treningsøkter både på og utenfor isen, og med flere profiler fra Montreal Canadiens som gjestetrenere.

– Det ble mange flotte opplevelser, og mye fin ishockeylærdom å ta med seg hjem for to ungutter fra Sør-Varanger, som hadde reist lengst av samtlige av årets deltakere. Ekstra stas var det selvsagt at Sebastian fikk en A på drakten når det skulle spilles kamp som avslutning. (A for assisterende kaptein), sier ishockeyguttenes pappa.

Nå blir det fotballspill i Bjørnevatn og barmarkstrening fram mot en ny sesong i finsk juniorserie for Ivalo for begge to.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no