19. okt
MONSTERBAKKEN: Helgens treningssamling var fysisk krevende, som intervall opp monsterbakken i heistraseen på alpinanlegget på Sandnes. (Foto privat)
 
Startet sesongen med samling
Siste helg var det sesongstart for Finnmarks regionlag i Taekwon-Do. Samlingen gikk for seg i Sør-Varanger.

Publisert: 23.sep.2014 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Helgens samling besto av fem økter; én økt med henholdsvis mønster og sparring både lørdag og søndag og en intervalløkt opp heistraseen i Sandnesbakken lørdag ettermiddag.

- Treningen var fysisk krevende, men både innsats og humør var på topp gjennom hele treningssamlingen. Lørdag var det også felles middag for slitne og sultne utøvere, sier Martin Knutsenog Kaja Turner i Kirkenes Taekwon-Do-klubb, som har hovedansvaret for utøverne i Team Finnmark.

Flere høydepunkt

Regionlaget består av de ivrigste Taekwon-Do-utøverne i Finnmark, de som ønsker å satse innenfor konkurranse. Minstekravet er blått belte og fylte fjorten år. Årets lag består av 21 utøvere fra Kirkenes, Alta, Lakselv, Kjøllefjord og Vardø.

- Årets høydepunkt er nordnorsk mesterskap i Bodø 18. oktober og ikke minst norgesmesterskapet i Tromsø 8. og 9. november. Flere av utøverne vil også få mulighet til å delta i et internasjonalt stevne i løpet av sesongen, sier Knutsen.

Dette er tredje sesongen med et eget regionlag i Finnmark.

- De to foregående sesongene har vært over all forventning. Det har vært god utvikling blant utøverne på laget og flere har forsynt seg av medaljefatet i nasjonale såvel som internasjonale mesterskap. Vi har også fått én utøver, Iver Kjellmo Johansen fra Kirkenes, inn på juniorlandslaget. Han gjorde en utrolig god figur da han representerte Norge under europamesterskapet i april, sier Knutsen.

Landslagsuttak

I løpet av høsten, 24. til 26. oktober, skal tre av utøverne på regionlaget, Kjellmo Johansen, Turner og Marte Brasøy) være med på landslagsuttak i Trondheim.

- Det er også andre utøvere, særlig på juniorsiden, som kan bli aktuelle i løpet av sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier Knutsen og Turner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no