19. okt
I FORM: Jørgen Sæternes Ulvang har kommet i form og har planer om å gå tre eller fire distanser i norgesmesterskapet som innledes i dag. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Stigende NM-form for spent Jørgen Ulvang
TRONDHEIM: Jørgen Sæternes Ulvang har vært flink til å prikke inn NM-formen de siste årene. Det er mye som tyder på at Jørgen lykkes med det også i år. 22-åringen har nemlig følt seg pigg på trening den siste tiden.

Publisert: 02.feb.2017 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Av Svein Halvor Moe

- Jeg føler det har gått betydelig lettere i det siste enn det gjorde før jul. Da ble totalbelastningen stor nok ettersom jeg også hadde eksamener som jeg måtte ta hensyn til. Det har vært litt roligere på studiefronten etter nyttår. Dermed har overskuddet kommet, sier Jørgen som konkurrerer for idrettslaget Varden i Meråker. Det innebærer at han er klubbkamerat med Emil Iversen som vant i Falun og er en av verdens aller beste langrennsløpere for tiden.

Mange sterke lag

Jørgen Sæternes Ulvang gikk NM-stafett sammen med Emil Iversen og hans bror Gaute i fjor. Det er mye som tyder på at det er dette trekløveret som kommer til å utgjøre førstelaget også i år. Men det er bare Emil Iversen som kan føle seg trygg på å få gå for det beste laget til Meråker-klubben ettersom det er flere utfordrere. Iversen som på søndag sto øverst på seierspallen i den svenske skimetropolen, er spent på hva det lokale innslaget kan utrette i Norgesmesterskapet.

- Vi skal gå fort for å være med i medaljestriden ettersom det er mange sterke lag på papiret. Varden er nok ikke blant medaljefavorittene. Men jeg håper vi kan utfordre medaljefavorittene, sier Jørgen som går et beinhardt NM i møte. Han er nemlig påmeldt på samtlige distanser. Det innebærer at han kan komme til å gå fire renn på litt over tre døgn. Sæternes Ulvang er fast bestemt på å stille til start både på 15-kilometeren og sprinten som går på fredag.

Det vil deretter bli en løpende vurdering på om han skal gå lørdagens tremil ettersom Varden har ambisjoner på stafetten. Fysioterapeutstudenten er innforstått med at en tøff 30-kilometer kanskje ikke er den este oppladningen til en stafett. det handler mye om han er i form og kroppen klarer å hente seg inn og ikke minst rekker å restituere seg mellom de forskjellige løpene.

Må ha god dag

Jørgens hovedmål i norgesmesterskapet er å kapre en topp 30-plassering.

- Jeg må ha en veldig god dag dersom det skal være mulig å stile så høyt. Jeg må treffe med både ski og dagsform for å ha noen som helst mulighet til å kjemp så høyt opp på resultatlista, sier Jørgen som føler at sesongen har vært jevnt bra så langt selv om han har manglet toppløpene. Han håper de kommer under NM. Det vil i så fall være perfekt «timing» ettersom norgesmesterskapet er hovedmålet for han som er med på det nordtrønderske kretslaget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no